Madée Schuttenbeld: “Voor mij gaat het niet altijd om het winnen”.

Amazone Madée Schuttenbeld uit Almelo is nog maar zestien jaar, maar op haar veertiende had ze toch al een mooie palmares. “Ja dat klopt, ik heb inderdaad al een keer EK gereden, ik reed toen nog in de children klasse. Ik heb twee fijne paarden gereden voor die rubrieken. Bonheur in de zware tour en Vayrenta in de lichte tour. Ook had ik veel en goede trainingen van Janny Morsink en op dit moment train ik bij Wim Schroder.”

Vorig jaar lastte ze tijdelijk een pauze in. “Dit had niet specifiek met mijn studie te maken maar vooral omdat ik de overstap moest maken van de children naar de junioren en daar even mijn draai moest vinden. De hindernissen waren een stuk hoger en ik kreeg twee nieuwe paarden waar ik aan moest wennen. Maar ik ben gewoon doorgegaan met trainen.”

Dit jaar heeft ze de draad weer vol opgepakt en dat begon in Drachten. “Mijn eerste wedstrijd in 2018 was in januari tijdens CSI Drachten, helaas was dit ook mijn laatste wedstrijd met Vayrenta. Zij is nu 16 jaar oud en we hebben besloten dat ze met pensioen mag”.

Ze zal ongetwijfeld met haar paarden te bewonderen zijn tijdens de JST, maar of ze dit jaar ook ook op CSI Twente springt is de vraag. “Of ik bij CSI Geesteren zal rijden is nog even afwachten. Ik hoop natuurlijk van wel maar CSI valt dit jaar samen met een belangrijke wedstrijd in Duitsland waar onder andere ook landenwedstrijden voor de jeugd plaatsvinden en een selectiepunt is voor het EK junioren komende zomer. Omdat ik heel graag dit jaar hoog mee zou willen rijden (wellicht wel een EK) met de junioren hoop ik natuurlijk dat ik in Hagen mag rijden”.

Schutttenbeld is ambitieus maar blijft ook nuchter als haar gevraagd wordt of ze graag wil winnen. “Voor mij gaat het niet altijd specifiek om het winnen. Natuurlijk probeer ik altijd vooraan mee te rijden maar als mijn paard een goede nul ronde loopt en ik er zelf een goed gevoel bij heb, is dat misschien nog wel beter dan een eerste plaats halen. Vooral ook met het oog op de toekomst zou ik beter goede rondes kunnen laten zien op het hogere niveau dan op het lage niveau elke keer vooraan meerijden”.

Klik op onderstaande link om de gehele evenementkrant GRATIS digitaal te lezen:

Evenementkrant Jumping Schröder Tubbergen 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer