Marc van Groen nieuwe hoofdtrainer heren Het Ravijn

Marc van Groen wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van de heren van ZPC Het Ravijn in Nijverdal. Hij is daarmee de opvolger van Robert Munkascy die het komend seizoen verbonden is aan de Nationale Waterpolo Academy in Eindhoven. De afgelopen jaren heeft Groen tal van jeugdteams van ZPC De Hof en de Regionale Waterpolo School onder zijn hoede gehad. In het seizoen 2010/2011 was hij assistent trainer bij de dames van Het Ravijn en behaalde in dat seizoen een zilveren medaille in de Europese LEN Trophy.

Als speler was Groen actief voor HZC De Robben en ZVV Nereus die allebei op het hoogste niveau in de waterpolocompetitie uitkwamen. Eerst de Hoofdklasse geheten en nu de Eredivisie. Hij speelde verschillende bekerfinales en haalde met Nereus de halve finale van de Europacup voor bekerwinnaars. Via Jong Oranje kwam hij in het Nationale team en speelde in twee EK’s en één WK.

Foto: Marcel ter Bals.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer