Niels Boomkamp: “Behandel mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden”

Als het goed is merkt u ze niet op, maar het is toch van groot belang dat ze er zijn. De beveiliging van Jumping Schröder is sinds jaar en dag in goede handen bij Luka Security uit Oldenzaal. Niels Boomkamp is bij Luka Security coördinator van de evenementenbeveiliging. “Je hebt grofweg twee takken in de beveiliging: surveillance en evenementen”, legt Boomkamp uit. “Bij dat laatste gaat het erom dat de bezoekers zorgeloos kunnen genieten van een fijne dag. En dat ze veilig zijn op het moment dat er sprake is van een calamiteit. Daar moeten wij voor zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een evacuatie in het geval van noodweer. In de nachtelijke uren zorgen we ervoor dat er geen onbevoegden op het terrein komen, dat is dan wel een surveillancetaak.”

Bij beveiligers denkt een leek al snel aan boos kijkende, met donkere zonnebril getooide kleerkasten, maar Boomkamp past qua uitstraling zeker niet in dat beeld. “Mijn motto is: behandel mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Ik kan wel de botte portier uit gaan hangen, maar daarmee zorg je juist voor een vervelende sfeer. Daarom vind ik het ook heel belangrijk om mensen in te zetten op plekken die bekend zijn met een evenement en het type bezoekers dat er komt. Die weten precies hoe ze met de situatie om moeten gaan.”

Boomkamp heeft ervaring met paardensportevenementen dus het was logisch dat Luka Security ook werd gevraagd voor Jumping Schröder. “We deden al CSI Twente in Geesteren en Jumping de Driehoek in Ommen. Ik vind het altijd een gezellig evenement waar ik graag. Helaas ben ik er dit jaar niet, omdat we juist in dat weekend een vol programma hebben.” Het moge duidelijk zijn dat er veel vraag is naar beveiliging. “Het wordt door partijen als de gemeente en hier in de buurt Noaberkracht vaak als voorwaarde gesteld dat er professionele beveiliging is voor het afgeven van een vergunning.”

De honneurs worden bij Jumping Schröder onder meer waargenomen door Boomkamp’s collega Danny Haamberg. Een betere gastheer kon het evenement zich daarmee niet wensen. Haamberg: “Ik kom al jaren bij C & M Stables. Ik kwam regelmatig aanwaaien als ik vrij had om stallen schoon te maken. Even lekker het verstand op nul. Zo leer je de mensen kennen, waaronder dus ook de familie Schröder. Ik kom tijdens Jumping Schröder dan ook vooral bekenden tegen. Het is ons-kent-ons en dat is alleen maar mooi.”

Evenementkrant Jumping Schröder Tubbergen 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer