Pracht slot voor RCO Harlequins in de finale van “The Harlequins Charity Cup 2018”

Vorig jaar tijdens de rugbytour in Londen moesten de Oldenzaalse Harlequins het afleggen tegen de gerenommeerde Harlequin Amateurs. Beide teams begonnen in de zinderende hitte aan een stevige warming up. Vanaf het fluitsignaal werd meteen duidelijk dat de Engelse rugbyers voor de winst gingen. Met lage en harde tackles werden de Oldenzaalse rugbyers meerdere keren terug gezet. De Harlequin Amateurs waren verdedigend duidelijk de bovenliggende partij, met meerdere counterrucks zorgden de Londenaren voor gevaarlijke counters. Het waren dan ook de Harlequin Amateurs die als eerst tot score kwamen.
De Oldenzaalse Harlequins streden als echte “bloedhonden”. Goed samenspel in de opbouwende fase en uitstekende skill set van de backs in de afrondende fase zorgden voor meerdere scores. De Oldenzalers liepen uit naar een 19 – 05 voorsprong. Door een aantal minder goede beslissingen bij de Oldenzalers en een sterk aanvalsoffensief van de Londenaren moesten er plots een aantal tegen scores geïncasseerd worden. Hierdoor stonden de Oldenzaalse rugbyers in de rust tegen een 19 – 22 achterstand aan te kijken.

Snel na de start van de tweede helft kwamen de Oldenzalers weer op voorsprong. Maar moesten deze ook weer snel inleveren. In de felle strijd om de ‘Harlequins Charity Cup’ bleven beide teams continu aan elkaar gewaagd. Met subliem tacklewerk van de 3e rijers werd menig score van de Harlequin Amateurs voorkomen. Zelfs de 14 man lineout werd door het moedige pack van de Oldenzalers gestopt! Met nog 10 minuten te spelen stonden de Oldenzalers op voorsprong met 40 – 36. Toch bleken de Engelse Harlequins niet te zwichten en kwamen met nog 7 minuten te spelen op een 40 – 41 voorsprong. De Oldenzalers haalden in de slotminuten het onderste uit de kan om de overwinning naar zich toe te trekken.

Met nog 5 minuten speeltijd kwamen de Oldenzalers, tot grote opluchting van het in grote getale aanwezige publiek tot score. 47 – 41. Tot aan het eindsignaal bleef het extreem spannend, de Harlequin Amateurs gaven alles en dit werd beloond, met de try in de hoek en nog een conversie te gaan was de stand 47 – 46. Door goede pressie werd de kick gemist en was het eindsignaal daar, een verrassende winst voor de Oldenzaalse Harlequins. Een unieke prestatie die de ongeslagen status van het seizoen 2017/2018een gouden rand gaf.

Volgend jaar zullen de Engelsen in hun eigen rugbystadion The Stoop (thuishaven van de profs van de Harlequins met o.a. de Nederlander Tim Visser in hun gelederen) revanche willen nemen. Tijdens deze fantastische rugbydag werd niet alleen gestreden op het geld, maar werd ook geld ingezameld voor het goede doel. In de 3e helft kon een cheque ter waarde van € 333,33 worden overhandigd aan Willem Hoevers van Stichting Kans voor een Kind.
Actie foto archief: Herman zandhuis
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer