Spannende secondestrijd op 29 mei in Bornerbroek

Tijdrijders van heel Oost-Nederland maken dinsdag 29 mei hun opwachting in Bornerbroek (gemeente Almelo). Vanaf 17.30 uur strijden jongens en meiden, heren en vrouwen in de districtskampioenschappen tijdrijden om de titel ‘Beste tijdrijder van Oost-Nederland’. Vorig jaar won Olympisch kampioen Anna van der Breggen (foto) de wedstrijd bij de vrouwen.

De start en finish zijn ter hoogte van café Brockie aan de Entersestraat in Bornerbroek. De eerste renner verschijnt om 17.30 uur aan de start. Tussen 19.00 en 20.00 zijn de allerbeste (elite) vrouwen en heren aan de beurt. De ploegentijdrit is de spectaculaire afsluiter van de avond, rond de klok van 21.30 uur.

Het deelnemersveld komt uit alle oostelijke provincies en is een mix tussen de echte tijdrit specialisten en wegwielrenners. Denk aan Remco Grasman uit Emmeloord, hij won vorig jaar de tijdrit bij de elite mannen. Maar bijvoorbeeld ook bekende renners uit de regio, zoals Wim Kleiman (Almelo), Lars Boven (Reutum) en Robin Lowik (Vriezenveen).

Helaas zal Anna van der Breggen vanwege haar wedstrijdprogramma haar titel niet verdedigen. Wel op de startlijst bij de elite vrouwen staat Marleen Stoel uit Kampen, zij werd vorig tweede achter de Olympisch en Europees kampioene. De organisatie is in handen van AWV De Zwaluwen uit Almelo en de Ronde van Overijssel – Bike Events.

Een ruime maand later staat nog een mooi wielerevenement op de kalender. Op zaterdag 7 juli is in Enter voor de vijfde keer de Ronde van Twente voor junioren en nieuwelingen. Tijdens deze lustrumeditie organiseert de Ronde ook een klassieker voor Nieuwelingen meisjes en Junioren vrouwen. “Deze categorie heeft maar weinig klassiekers in Nederland en we willen graag alle jeugd een kans geven om ervaring op te doen in een klassieker.” Zo laat de organisatie weten.

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer