Sportlust Vroomshoop boekt belangrijke overwinning op LSV Lonneker

Het kán nog. Dat is de conclusie na de laatste thuiswedstrijd van Sportlust Vroomshoop, dat tegen nummer 2 LSV Lonneker een belangrijke 3-1 overwinning boekte en drie belangrijke punten pakte. Na het gelijkspel van vorige week (2-2 bij FC Berghuizen) leken de Vroomshopers zich te moeten richten op nacompetitie. Die kans is nog steeds groot, maar rechtstreeks veilig spelen behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden op de laatste wedstrijddag.

Op een zonovergoten sportpark De Bosrand in Vroomshoop kwam LSV Lonneker om de tweede plaats veilig te stellen. Sportlust knokte voor de laatste kans om nacompetitie te ontlopen, al was het daarbij ook afhankelijk van resultaten op andere velden. Gerard Kocks had voor het eerst in weken weer iets te kiezen en koos opnieuw voor Toon van Dam op rechtsback voor meer snelheid en voetbal achterin. Mede daardoor begon Sportlust goed aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Al na 7 minuten stuurde Tim Spoor zijn broer Simon met een prachtige pass richting het Lonneker doel en de jongste broer Spoor zorgde met een overtuigende knal voor de openingstreffer. Daarna schakelde LSV een tandje bij. Met een mooie aanval over de rechterflank, waar Sportlust telkens net één stap te laat was, werd de 1-1 geproduceerd na 15 minuten spelen. De thuisploeg kwam echter snel weer op voorsprong. De keeper van LSV hielp daar een handje bij. Hij schoot een stuiterende terugspeelbal niet goed weg, Dinand Hankamp kopte die slechte uittrap rechtstreeks in het lege doel: zijn 13e treffer van het seizoen betekende de 2-1 na 18 minuten. Daarna ontspon zich een leuke eerste helft waarin beide ploegen de aanval zochten, maar niet meer scoorden.

In de tweede helft kreeg LSV Lonneker de Vroomshopers in de openingsfase steeds iets beter onder druk. Vooral omdat Sportlust zelf even vergat te voetballen als het de bal veroverd had en een aantal verkeerde keuzes maakte in balbezit. Verdedigend stond de thuisploeg wél goed, waardoor LSV niet echt gevaarlijk wist te worden. Toen Sportlust halverwege de tweede helft ook in balbezit weer beter werd, konden ze op zoek naar de beslissende derde treffer. Er waren al enkele mooie aanvallen geweest toen Tim Spoor op de linkerflank balbezit kreeg. Hij dribbelde naar binnen en haalde net buiten de 16 verwoestend uit: een schitterende 3-1 was het resultaat.

Daarmee pakte Sportlust 3 heel belangrijke punten. Omdat de resultaten op andere velden ook gunstig waren, kunnen de Vroomshopers zich volgende week mogelijk alsnog rechtstreeks veilig spelen. Dan moet Sportlust sowieso zelf winnen bij De Tubanters in Enschede en moet op een ander veld ZV een resultaat halen tegen FC Berghuizen. Mocht dat niet lukken, dan begint op 10 juni de nacompetitie voor Sportlust.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer