Vier podiumplekken tijdens het Veluws Kampioenschap in Nijkerk voor Twentse Ros

Onder zomerse omstandigheden werd zaterdag in Nijkerk het Veluws Kampioenschap gereden. Dit was de laatste gewone wedstrijd (PK) voor het Nederlands Kampioenschap (NK) van de NFF. Achttien rijders van FCV het Twentse Ros streden dit weekend om de titel Veluws Kampioen, waarvan er 8 de finale hebben behaald. En Maura Jansen zich een jaar lang Veluws Kampioen mag noemen. Daarnaast reden er ook nog 4 mee met de landelijke competitie “promotieklasse”. Tijdens het  Nederlands Kampioenschap in Haaksbergen volgend weekend zal duidelijk worden wie deze competitie wint, waarbij tijdens het NK dubbele punten te behalen zijn!  Op dit moment staat Matthijs de Ruiter op de eerste plaats en heeft deze plek zaterdag verstevigd door te winnen.
In de klasse jongens 12 jaar reden Danny Kuijer, Douwe Veldhuis en Jesper Nijhuis. Waarbij Jesper na een sterke halve finale, de 6de plek haalde in de finale.  Bij de jongens 11 jaar (de groep met meeste deelnemers) werd geen finale behaald. Viggo Pegge reed alleen de manches, de halve finale werd gereden door Travis Jansen en Wouter ter Wengel. Damian Kappert reed in de kwart finale een sterke race en probeerde zijn 4de plek veilig te stellen maar gleed helaas weg in de bocht, waardoor hij uitgeschakeld werd.
Robin van der Valk, reed bij de jongens van 14 jaar naar een 3de plaats in de finale. Dit is zeer mooie comeback na zijn blessure die hij opliep bij een wedstrijd in Haaksbergen. Bij de jongens 15 jaar reden Ronan Maring, Damian Ragbourn, Wim Smalbrugge en Thijs Smalbrugge. Ze werden aangemoedigd door hun leeftijdsgenoot Jesper Grob, die door een blessure voorlopig niet kan deelnemen. Wim werd uitgeschakeld in de manches, Thijs in de halve finale en Damian en Ronan reden finale. Damian eindigde net naast het podium met een 4de plek, Ronan behaalde een knappe 3de plek. Robin Wichems heeft in de finale de 8ste plek behaald bij jongens 16-17 jaar.  Een mooie 2de plek werd door Matthijs de Ruiter gehaald in de finale bij de jongens 18 jaar en ouder, Kjeld Grob werd net uitgeschakeld in de halve finale in deze klasse.
De dames van FCV het Twentse Ros hebben ook sterk gereden. Anne Tuchter (meisjes 14 en 15 jaar) behaalde de 8ste plek in de finale, Stefanie Voorthuis rijdend in de ruime leeftijdsklasse 16 jaar en ouder behaalde een 6de plek in de finale.  Maura Jansen rijdend bij meisjes 8 en 9 jaar is Veluws Kampioen geworden en mocht naast de beker een mooie kampioenvest in ontvangst nemen.
Volgende week zaterdag wordt er in Haaksbergen de plaatsingswedstrijd gereden en op maandag 2de pinksterdag het Nederlands Kampioenschap. Om het Nederlands Kampioenschap te mogen rijden, moeten er 5 zogenaamde PK’s zijn gereden. De plaatsingswedstrijd telt nog mee als PK. Tijdens deze wedstrijd wordt een ranking opgemaakt waarmee de startvolgorde voor het NK bepaald wordt.
Foto: Elly Knoop, v.l.n.r. Robin van der Valk, Mathijs de Ruiter, Ronan Maring / voor Maura Jansen.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer