Zwaar bevochten zege TVC ’28 bij Vogido

Voor TVC’28 stond op Hemelvaartsdag het inhaalduel uit tegen VOGIDO op het programma. VOGIDO kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar zette na de winterstop een sterke reeks met overwinningen neer. VOGIDO verloor in eigen huis slechts 2 competitieduels in het huidige seizoen. Voor TVC’28 dus een pittige horde die moest worden genomen in de strijd om het kampioenschap.

TVC’28 moest het stellen zonder de blessuregevallen Kelvin Stopel, Bas Blokhuis, Sjoerd Oosterik en Wouter Eppink. Jeffrey Huizinga nam weer plaats op de bank nadat hij het duel tegen Luctor et Emergo vanwege een blessure aan zich voorbij moest laten gaan. TVC’28 kende een lastig eerste half uur kende. De ploeg was slordig in balbezit en diende hierdoor vaak verdedigend in actie te komen. In deze beginfase creëerde VOGIDO ook de betere mogelijkheden en kwam op voorsprong. Waar doelman Ruud Hesselink eerst een fout in de TVC’28-verdediging nog wist te pareren, moest hij zijn meerdere erkennen in een kopbal uit de daaropvolgende cornerbal.

Na de 0-1 achterstand herpakte TVC ‘28 zich enigszins maar wist de ploeg nog niet niveau te halen als in de voorgaande weken. Uiteindelijk kwam TVC‘28 terug in de wedstrijd nadat Okke Schepers een dieptepass van Joren Bosch op waarde wist te schatten. Met vol overtuiging wist Schepers net eerder dan de VOGIDO-doelman bij de bal te komen en de gelijkmaker aan te tekenen. Na de gelijkmaker nam TVC’28 het hef in handen en was de bovenliggende ploeg in de slotfase van de eerste helft. Enkele kopkansen van achtereenvolgens Marc OudeHinken en Thijs Koopman leverden geen voorsprong op waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

Na de rust kwam TVC’28 sterker uit de kleedkamer. De mannen van hoofdtrainer Eric Lippold en diens assistent Niek Lucas gingen op jacht naar de voorsprong om voor het eerst de koppositie in de competitie te behalen. Nadat Mauro Plegt Niek Staarink verving, werd er verdedigend meer risico genomen wat zich uitbetaalde in een volgend doelpunt. Nadat Stef Roelofs vanaf de linkerflank een afgemeten voorzet gaf richting het doelgebied van VOGIDO, kopte Oude Hinken hard binnen en zette daarmee TVC’28op voorsprong.

VOGIDO nam meer aanvallende risico’s en trachtte middels veel dieptepasses en voorzetten de verdedigende organisatie van TVC’28 op de proef te stellen. In de 2e helft verdedigende TVC’28 met meer overtuiging waardoor doelman Hesselink alleen vlak voor tijd nog tot een belangrijke redding moest komen. Een zwaar bevochten zege met een spannende slotfase waarin TVC’28 uiteindelijk door een betere 2e helft de winst naar zich toe wist te trekken. Tevens zorgt deze overwinning ervoor dat het eerste elftal zich koploper mag noemen en de beste papieren heeft in de titelstrijd in de 2e Klasse J.

Komende zondag gaat TVC’28 op bezoek bij hekkensluiter sv Epe. Met nog 3 duels te gaan kan TVC’28 zich geen misstap kunnen veroorloven en zal bij een eventuele nederlaag van SDC’12 bij “noaber” MVV’29 het weekend daarna bij winst op Epe al het duel om het kampioenschap kunnen spelen. Het duel in Epe begint om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer