DETO naar hoofdklasse; geen promotie voor Den Ham

DETO uit Vriezenveen is op overtuigende wijze gepromoveerd naar de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag werd in Rotterdam XerzesDZB na een 0-2 stand bij rust met 0-3 opzij gezet. De gasten kende een droomstart door een doelpunt van Frank Smit in de vierde minuut van de wedstrijd. Twee  minuten later stond het zowaar al 0-2 door een doelpunt van Qays Shayesteh. De thuisclub probeerde daarna nog wel iets terug te doen maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Anthony van Zaltbommel. Tien minuten voor tijd besliste Kevin Alman definitief de wedstrijd.

Wat DETO wel lukte, lukte Den Ham niet. In de strijd om promotie naar de eerste klasse verloor het na verlenging met 3-2 van Go Ahead Kampen. Tot tien minuten voor tijd stond Den Ham nog op een 1-2 voorsprong, maar daarna ging het alsnog mis. Na vijf en veertig minuten spelen stond het 1-1 in Kampen door doelpunten van Jurrian Zandbergen (1-0) en van Rene Kootstra.

Vijf minuten na de hervatting scoorde Roy Zorgdrager de 1-2, maar tien minuten voor tijd kwam de thuisclub langszij door Huian Hellendoorn. In de noodzakelijke verlenging was het opnieuw Zandbergen die zijn team op voorsprong bracht en ondanks sterk aandringen van Den Ham bleef het bij deze 3-2 stand en speelt Den Haam ook volgend seizoen in de tweede klasse.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer