Drie van de vijf internationale rubrieken CSI Twente een prooi voor Nederlandse combinaties

Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot trok de zege naar zich toe in de eerste proef van het CSI2 in de zandarena en dat voorbeeld werd later op de dag gevolgd door Lianne Korevaar. Op het fraai geprepareerde gras van het hoofdterrein in de hoofdpiste had Bas Moerings succes in de top rubriek van donderdag.

Moerings eiste met de achtjarige vosruin Fasther (v. Vigo d’Arsouilles) de winst op in de strijd over 1,40 meter om Der Grüne Sand Prijs (twee fasen) voor het CSI2. Moerings troefde de Portugees Nuno Tiago Gomes op de schimmelruin Diso (v. Numero Uno) af met een verschil van biojna een volle seconde. De derde plaats was voor Marcelle Hokse ,met haar negenjarge bruine ruin Example (v. Ultimo), op de voet gevolgd door Sander Geerink met zijn negenjarige bruine ruin Eligius (v. Ustinov).

Een legertje Nederlanders slaagde er niet in Martina Simone uit Italië met de bruine merrie Winn Winn (v. Chin Chin) te kloppen in de rubriek om de Wiemselbach Prijs over 1,35 meter direct op tijd. Op precies twee volle tellen nam Bart Lips op zijn twaalfjarige bruine ruin Bent (v. Vancouver) de tweede plek voor zijn rekening. Aniek Diks eindigde met de bruine merrie Fiorabo als vierde, voor Eric ten Cate met zijn schimmelruin Blue Sky.

De Belg Jeroen de Winter was met de zesjarige vosmerrie Mystic van ’t Hoogeinde zijn tegenstanders veel te snel af in de race tegen de klok over 1,20 meter voor het CSI1 om de Horsefriend Prijs. Koen Westendorp kon hem met de zesjarige voshengst Helsinki (v. VDL Zirocco Blue) nog het best volgen en Tani Joosten legde beslag op de derde plek met Carioca de Riverland.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer