Jongens tot 17 jaar van Z&PC Het Ravijn met trots tweede van Nederland

Het jongensteam tot 17 jaar van Z&PC Het Ravijn is er in twee wedstrijden in de finalestrijd om het kampioenschap van de Eredivisie B jeugd, helaas niet in geslaagd het kampioenschap naar Nijverdal te halen. Tegenstander UZSC uit Utrecht trok met 2 gewonnen wedstrijden aan het langste eind en werd zaterdagmiddag tot landskampioen gekroond.

Vrijdagavond waren de Utrechters in het eigen zwembad “De Kromme Rijn” met 11-3 te sterk voor de Nijverdallers, die zaterdagavond in eigen Ravijnbad moesten winnen om een derde beslissende wedstrijd eruit te slepen. Dat gebeurde echter niet. Zaterdag toonde UZSC vooral in technisch tacties opzicht over de beste papieren te beschikken, en wisten zei het landskampioenschap met een 3-9 overwinning zeker te stellen.

Trainer-coach Adam Zaidi analyseerde na afloop van de wedstrijd: “het is ons helaas niet gelukt om de vorm van afgelopen weken opnieuw te halen. Wat individuele fouten en niet altijd in taken blijven spelen heeft ervoor gezorgd dat we er niet echt een wedstrijd van konden maken. Hierdoor hebben we weinig kans gemaakt tegen een zeer sterk en constant goed spelend UZSC.  Al met al hebben we een goed seizoen gedraaid en het maximaal haalbare bereikt. Tweede van Nederland, een zilveren medaille met een gouden rand”.

Foto: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer