Judoteam THAG/Hantei grijpt net naast brons

Judovereniging THAG en Judo Hantei bereikten samen met een gecombineerd team de Nederlandse Kampioenschappen teams onder 12 jaar door kampioen te worden van Oost-Nederland.  Tim Roesthuis, Max Wegdam, Rens Loohuis, Douwe Lesscher & Guus Reinders hebben veel individuele klasse getoond door slim, tactisch en sterk judo te laten zien. Als team groeiden zij in het toernooi en wonnen ze veel wedstrijden. De eerste partij werd gewonnen van Budoschool Gennep met 4-1. Daarna werd er helaas verloren van Top Judo Amsterdam. Elke partij was spannend tot het einde, dus tijdens deze teamwedstrijd kwam de individuele klasse en teamspirit weer naar voren.

Ondanks de verliespartijen wisten de judoka’s zich tegen Van Buel Sport/Berlicum te herpakken met 2-3. Met dezelfde wedstrijdmatches werd er eveneens gewonnen van Mahorokan. En toen was het zo ver, waar de jongens toch wel erg naar uit keken: de wedstrijd om het brons. De jongens hadden samen met de leraren Joep en Max Ritzen gekozen om geen reserves mee te nemen, maar elk duel zelf op de mat te staan. Dat pakte ook goed uit en ze gingen er met z’n vijven vol voor. De strijd leek in hun voordeel uit te vallen, maar met een nipt verlies van 3-2 mogen de jongens trots zijn op het behaalde resultaat, namelijk vijfde van Nederland.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer