Nostalgie in strodorp CSI met The Classics Revival Band

Het internationaal concours hippique CSI Twente, biedt amusement voor jong en oud. Op zondag 17 juni staat na afloop van de Grote Prijs van Twente tussen 18.00 – 19.00 uur een optreden gepland van The Classics Revival Band.

De in 1967 in het Limburgse Stramproy opgerichte popgroep The Classics scoorde vooral in de jaren zeventig haar grote hits. Van de oorspronkelijke bezetting is alleen zanger en boegbeeld Harry Broens nog actief als lead zanger van The Classics Revival Band. De benaming van de band was ‘de vlaaiensound’. Close harmony zingen met prachtige akkoorden. Platenbaas Johnny Hoes ontdekte de band en bood hen een platencontract aan. Met het nummer ‘My Lady of Spain’ in e zomer van 1972 een grote hit. In 1974 volgde ‘Yellow Sun of Ecuador’. Andere grote hits waren ‘Gimme that Horse”, ‘Papa Peppone’, ‘My Russian Lady’, ‘Wings of an Eagle’, Sunshine Baby’, ‘Looking in the Eyes of my Melanie’, ‘In Yucatan’ en ‘Ashes and Diamonds’. De band kreeg televisieoptredens in binnen- en buitenland en verkocht bijvoorbeeld van de single ‘My Lady of Spain’ meer dan 500.000 exemplaren. De band kreeg ook een grote fanclub en volgens zeggen was dit de grootste fanclub van Nederland. In de huidige bezetting zijn frontman Harry Broens (leadzanger en slaggitarist) en zijn zoon Rolph (toetsenist / pianist) de spil van de band. Het ongetwijfeld sfeervolle optreden van The Classics Revival Band wordt mede mogelijk gemaakt door Radio Continu, dat tevens met huis-DJ Stefan Leur present is met de Radio Continu Live Show.

Lees hier de gratis evenementkrant:
CSI Twente Special 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer