Spectaculair programma CSI Twente 2018

Het internationaal concours hippique CSI Twente in Geesteren is een van de absolute klassiekers op de internationale hippische tour. De historisch gegroeide mix van de kernwaarden Sports, Business, Culture & Entertainment maakt CSI Twente tot een allround evenement voor een zeer gevarieerd publiek. Voor 2019 staat bovendien de Nederlandse etappe van de Longines FEI Nations Cup™ Jumping & Dressage op het programma, waarmee CSI Twente dat jaar voor het eerst de prestigieuze CHIO5*-status verwerft!

De cocktail van topsport, talentontwikkeling, breedtesport, handel en fokkerij brengt een unieke wisselwerking tot stand die jaarlijks wordt uitgebouwd en verfijnd. De komende editie krijgt het randprogramma extra attentiewaarde, met nieuwe showonderdelen van internationale klasse en amusement van topniveau. Zo maakt met André Hazes jr. op vrijdagavond de populairste artiest van Nederland in 2016 en 2017 zijn opwachting. Op zaterdag verzorgt de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNJV) een prachtige demonstratie ter gelegenheid van haar 100-jarig jubileum. Voor de zondag is de internationale Horse Ball Show uit Frankrijk vastgelegd, met de beste horse ball spelers ter wereld. Hiermee heeft CSI Twente de primeur voor Nederland.

12 facts & figures CSI Twente 2018 (12th – 17th of June):
• € 275.000,- prize money
• 22.500 m2 jumping arenas
• 20.000 m2 tentfloor
• 10.000 Facebook likes
• 750 international stables
• 3.500 competitors
• 100 exhibitors
• 30 international classes
• 5 x Mercedes-Benz
• 5 x Longines World Ranking-class
• 2 x Masters League Final-qualifier
• 1 x World Equestrian Games-qualifier

Lees hier de gratis evenementkrant: 
CSI Twente Special 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer