Speedsoccer competities voor jeugdteams in Enschede

Koop Ondersteuning Plus(KOP) is eind 2016 het initiatief gestart om jeugdspelers in de Regio Oost door middel van het opzetten van een speedsoccer competitie met elkaar in contact te brengen. De ontwikkeling van spelers zal op deze manier een extra boost krijgen. Andere omgeving, andere mogelijkheden en een grote weerstand zullen het proces van ontwikkelen bevorderen. Er is specifiek gekozen om de 013 jeugd uit de regio te pakken. Daarnaast is Skills2Score samen met Soccer Inside in Enschede begonnen met een speedsoccer competitie voor teams in de leeftijdscategorie 015. 

In 2018-2019 hebben Koop Ondersteuning Plus, Skills2score en Soccer Inside Enschede de handen in een geslagen en hebben besloten om samen te gaan werken om op deze manier de jeugd in de regio te ondersteunen. In het seizoen 2018-2019 zal er in de verschillende categorieën: 011,013 en 015 gestreden worden in de competitie SpeedSoccer Oost Nederland. Het niveau zal dit jaar weer erg hoog zijn met 48 deelnemende teams van BVO ’s de Graafschap en FC Twente maar ook amateurverenigingen als Quick ’20, NEO, Bon Boys en Oranje Nassau zullen meespelen in deze competities. Het complete deelnemersveld is te vinden op www.speedsocceroostnederland.nl

In het seizoen 2018-2019 (oktober) wordt er gestart met het spelen van een competitie bij Soccer Inside Enschede. De wedstrijden worden gespeeld met 4 veldspelers en 1 keeper op een veld van 30 x 15 meter. Vanwege de boarding en de netten rondom speelveld kan de bal niet buiten het speelveld komen. De clubs die deelnemen zullen een kleine bijdrage leveren aan de totstandkoming van de competitie. Door middel van financiële bijdrages van sponsoren wil men de competitie betaalbaar en toegankelijk houden voor teams en spelers.

Foto: archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer