Sportlust Vroomshoop wint ruim van Marienheem en gaat naar finale nacompetitie

Sportlust Vroomshoop heeft zich zondagmiddag op een drukbezocht sportpark De Bosrand in Vroomshoop geplaatst voor de finale om lijfsbehoud in de 4e klasse. SV Mariënheem werd na een 0-0 ruststand met 3-0 verslagen. Op de traditionele familiedag van de Vroomshoopse zondagclub moest het 1e elftal thuis aantreden tegen de nummer 3 van de 5e klasse H: Marienheem. Mede dankzij de festiviteiten bij de club en een aanzienlijk aantal meegereisde supporters van de bezoekers, was het gezellig druk voor deze nacompetitie wedstrijd.

Sportlust was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Balbezit levert geen punten op, maar de thuisploeg had wel veel de bal in de eerste helft. Sportlust nam de bal vaak al over als Marienheem nog op de eigen helft stond en zocht ook wel veelvuldig de aanval, maar maakte verkeerde keuzes voor de goal of was slordig met de beslissende passes. Het overwicht en vele balbezit werd in de eerste helft niet omgezet in goals. Dus hamerde trainer Gerard Kocks juist daar op in de rust. De Vroomshopers waren volgens hun trainer duidelijk de bovenliggende partij, maar moesten beter omgaan met de gecreëerde kansen. En scherp blijven verdedigen, want de tegenstander krijgt altijd één kans.

Die kwam 10 minuten na rust. Na balverlies op het middenveld, kon de linksbuiten alleen op Tom Uitzetter af, maar de Vroomshoopse doelman won de één-op-één. Zeven minuten later wist Sportlust eindelijk te scoren, nadat het vele malen dichtbij was geweest. Jesper de Jager promoveerde een voorzet met een kunstige omhaal tot openingstreffer. Daarmee was de ban gebroken en grotendeels ook het verzet van sv Marienheem.

In de 70e minuut besliste Sportlust de wedstrijd. Na een knappe solo had Tim Spoor een afgemeten voorzet, die zijn broertje Simon feilloos binnen kopte: 2-0. Mariënheem bracht nog extra aanvallers in om iets te forceren, maar werd niet gevaarlijk. Sportlust ging goed om met de geboden ruimte en Simon Spoor (foto) besloot de wedstrijd in stijl met zijn tweede treffer van de middag. Na een snelle ingooi van Dinand Hankamp kon Simon alleen naar het doel en daar schoof hij koel de 3-0 binnen. Dat werd de eindstand. Sportlust sloot daarmee een prachtig weekend met traditionele familiedag af met een mooie overwinning van het 1e elftal.

Aanstaande zondag volgt de finale, Sportlust speelt dan opnieuw thuis. Dan komt vv Diepenheim op bezoek in Vroomshoop. De winnaar blijft in de 4e klasse, de verliezer degradeert naar de 5e klasse.

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer