Stepteam Twente nadrukkelijk aanwezig bij criterium Westerland

Afgelopen zaterdag vond een stepcriterium plaats in het Noord-Hollandse Westerland, gelegen net onder Den Oever. Op een parcours van 1400 meter moesten de cadetten 45 minuten plus 1 ronde rijden en iedereen in de categorieën vanaf junioren moesten 1 uur plus 1 ronde. Er stond een stevige wind op de achterzijde van het parcours. Verder moest elke ronde een klimmetje worden genomen, wat na doorkomst van de start/finish werd afgewisseld met een afdaling. Patrick Olthof (junior) reed in een groepje met Joost Haveman, Fiona Olthof en Wenda Zuiddam (Stepteam Rotterdam). Na 4 ronden reed hij weg van de groep. De steeds groter wordende voorsprong leverde hem een prachtige eerste plaats op bij de junioren (zijn leeftijdscategorie) en ook overall een eerste plaats bij de senioren!

Joost Haveman wist beslag te leggen op de tweede plaats bij de senioren gevolgd door zijn vader Roel Haveman. Deze plaats was voor Roel tevens een eerste plaats in de categorie veteranen. Arjan Engels en André Thiemann wisten in de categorie heren masters respectievelijk de eerste en tweede plaats te bemachtigen.

Ook de dames wisten mooie prijzen in de wacht weten te slepen: Ellen Fischer (dames cadet) reed in de voorlaatste ronde van haar directe concurrente weg en wist dit goed vast te houden en een mooie eerste plek binnen te halen. Nynke Engels (junior) reed een lange tijd met Ellen Fischer samen. Na een lange tijd van samenwerken moest ze Ellen voor haar dulden, maar ging met de zilveren medaille bij de dames junioren vandoor.

Fiona Olthof moest haar meerdere erkennen in Wenda Zuiddam maar wist wel beslag te leggen op een mooie tweede plaats. Geja Olthof (dames veteraan) hield goed stand in de wedstrijd en legde in haar categorie beslag op de eerste plaats. Het stepteam bereid zich nu voor op de wedstrijd op de Nedereindse berg welke op 7 juli wordt gehouden. Zelf het steppen ook eens uitproberen? Stepteam Twente staat zaterdag 7 juli ook op de wijkdag van de Hasseler-Es.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer