Talentvolle speelsters vertrekken bij Rigtersbleek

Het vrouwenteam van v.v. Rigtersbleek speelt ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. Het team van Patrick van den Berg wist zich te handhaven in de landelijke competitie. Voor het seizoen 2018-2019 is het team opzoek naar versterking, doordat veel speelsters na dit seizoen een stap hogerop gaan spelen.

Jonge en talentvolle speelsters hebben zich bij Rigtersbleek ontwikkeld en ervaring opgedaan op hoog niveau. Ze hebben zich hierdoor in de kijker gespeeld bij diverse clubs en kunnen hierdoor de kansen grijpen om hun dromen waar te gaan maken om topspeelsters te worden. Rachel Kleine (17) en Sophie Pieterson (18) spelen volgend seizoen voor Jong FC Twente Vrouwen. Carmen Koens (18) en Amber van den Berg (17) gaan de uitdaging aan in Amerika en spelen volgend seizoen voor Western Carolina University. De talentvolle keepster Inge Tijink loopt diverse stages, onder andere bij Sporting Portugal en SC Sand 1946, en zal volgend seizoen waarschijnlijk ook op een hoger niveau spelen.

Hoofdtrainer Patrick van den Berg: “Het doet ons goed dat er veel belangstelling is voor onze speelsters. Het is de bevestiging dat de faciliteiten bij Rigtersbleek top zijn. En het is uiteraard ook een gegeven dat wanneer je als club ambitieuze speelsters wilt opleiden en ontwikkelen, de kans bestaat dat ze ook daadwerkelijk de stap hogerop maken. Dat er dit seizoen zoveel speelsters een contract kunnen tekenen bij een andere club heeft me wel verrast en het is natuurlijk een aderlating voor de club om talenten te moeten laten gaan. Voor volgend seizoen biedt het daarentegen ook weer nieuwe uitdagingen en kansen voor speelsters uit de regio om via De Bleek hogerop te komen.”

De eerste twee versterkingen zijn inmiddels een feit. De 23-jarige Colombiaanse Maria Diaz speelt volgend seizoen in het rood en wit van De Bleek en de 17-jarige Shay Lammers komt over van Hoeve Vooruit. Patrick van den Berg hoopt voor het sluiten van de overschrijvingstermijn nog meer nieuwe ambitieuze speelsters te mogen verwelkomen bij VR1.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer