The Road to Tryon: Laatste drie wereldkampioenen naar Geesteren!

Van 11 tot en met 23 september vinden de achtste Wereldruiterspelen plaats in het Amerikaanse Tryon (North Carolina). Het vierjaarlijkse hippische spektakel wordt vanaf 1990 georganiseerd, met Stockholm als eerste locatie. Nadien fungeerden Den Haag (1994), Rome (1998), Jerez de la Frontera (2002), Aken (2006), Lexington / Kentucky (2010) en Normandië (2010) als gastheer. De Wereldruiterspelen behelzen acht van de tien disciplines van de FEI: mennen, dressuur, endurance, eventing, paraequestrian, reining, springen en voltige. Alleen de meer regionale disciplines horseball en tentpegging (ringsteken) kennen hun eigen kampioenschappen. Bij het springen (individueel) lieten achtereenvolgens Eric Navet, Franke Sloothaak, Rodrigo Pessoa, Dermott Lennon, Jos Lansink, Philippe Le Jeune en Jeroen Dubbeldam zich tot wereldkampioen kronen. Allen verschenen in Geesteren reeds in de ring. Met Jos Lansink, Phillippe Le Jeune en Jeroen Dubbeldam prijken de laatste drie wereldkampioenen ook dit jaar weer op de kwalitatief hoogwaardige deelnemerslijst!

Lees hier de gratis evenementkrant:
CSI Twente Special 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer