Bezoeker van het eerste uur geniet nog steeds met volle teugen

Bijna veertig jaar reed Johan Mittendorf zijn rondjes op de huifkar door de gemeente Tubbergen. Verenigingen, bedrijven, families, menig Tubbergenaar zat bij Mittendorf in de wagen. De mooie verhalen die hij dan hoorde mist hij nog dagelijks. “Soms reed ik om drie uur ’s nachts nog op de huifkar met de petroleumlamp aan de wagen. Met een beetje drank op de wagen was het altijd feest. De aanwezigheid van een accordeonist maakte het helemaal compleet.”

Dat Mittendorf bezoeker van het eerste uur is blijkt al snel wanneer we hem aan de telefoon hebben voor een interview. “Mijn eerste keer? Toen werkte ik nog op het gemeentehuis. Het plein zag er toen heel anders uit. Ik heb weleens gedacht: ‘Waar beginnen ze toch aan? Stel dat er hoogwater komt’”, blikt Mittendorf terug op de beginjaren van het evenement. “Nog steeds zijn we jaarlijks van de partij. Ze proberen er altijd weer iets moois van te maken en dat is tot op heden bijzonder goed gelukt.”

Voor Mittendorf, die momenteel een tweede woning in Ootmarsum realiseert, blijft Tubbergen een speciale plek. Overdag is hij nog vaak in zijn vertrouwde dorp te vinden. “Voor mij is dit het mooiste evenement van het jaar. Natuurlijk, carnaval is ook gezellig, maar de Masterclass heeft iets bijzonders.” Met de herinrichting van de Grotestraat en het Raadhuisplein heeft het evenement volgens Mittendorf nog meer aanzien gekregen. “Ik weet dat het niet makkelijk loopt en fietst, maar een evenement strak tegen de kerk, dat is toch grandioos.”

De Masterclass draagt er volgens Mittendorf aan bij dat er in Tubbergen geleefd wordt. “In Tubbergen kun je goed wonen, is goede scholing en worden veelvuldig activiteiten georganiseerd. Dat doen ze goed en daar kan ik oprecht van genieten.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer