Erik Velderman stopt per direct bij FC Twente

Erik Velderman legt per direct zijn functie als algemeen directeur bij FC Twente neer.  Velderman werd in 2017 aangesteld als financieel directeur en ging, na vertrek van Jan van Halst in mei 2018, verder als algemeen directeur. Edward van der Veen die samen met Velderman na het vertrek van Van Halst de directie vormde, neemt voorlopig de taken van Velderman over.

Velderman was bestuurder in één van de roerigste periodes van de club. De landskampioen van 2010 kampte de laatste anderhalf jaar met grote financiële problemen en tot overmaat van ramp volgde aan het eind van het seizoen 2017/2018 degradatie uit de eredivisie. Met de belastingdienst trof hij een schikking en ook in het dossier Tadic trok hij aan het langste eind door de procedure bij de arbitragecommissie succesvol af te ronden. Vorige week trof hij voor de Almelose rechtbank nog een schikking van 3,5 ton met de twee Engelse makelaars.

Een nadeel voor Velderman was dat hij niet uit de voetballerij kwam waardoor het draagvlak binnen de club zienderogen en snel afbrokkelde. Dit leidde onder andere tot aanvaringen met technisch directeur Ted van Leeuwen een hoofdscout Evert Bleuming die hem verweten te vaak en onnodig op de rem te trappen waardoor transfers op het laatste moment niet doorgingen.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer