Masters ZC Losser in Münster nog niet in vorm

Onlangs hebben de masterwaterpoloërs van ZC Losser het waterpoloseizoen geopend met de deelname aan het sterk bezette Masterwaterpolotoernooi in Münster. Door de vakantie was de selectie van ZC Losser was uitgedund, maar door de samenwerking met SV Gronau kon toch een volwaardig team op de been worden gebracht. Het was echter niet goed genoeg om echt potten te breken in het deelnemersveld. Er speelden 7 ploegen mee om de titel, een vijftal van deze ploegen zijn in volle voorbereiding op de Europese masterkampioenschappen die vanaf 26 augustus in het Sloveense Kranj gespeeld worden.

Voor de meeste Losserse heren was dit na de vakantie de eerste kennismaking met wedstrijdwater. In de korte wedstrijden die gespeeld werden was dat ook te merken. Zo werd in de eerste partij tegen Real Canoe Madrid een 3-1 voorsprong verspeeld en konden de Spanjaarden nog tot 3-3 komen. In de 2e wedstrijd tegen de thuisploeg SV Münster kon ook net niet worden gewonnen (2-1). Blauw Weiß Bochum was wel veel te sterk voor Losser. Na een 4-1 achterstand werd er uiteindelijk 6-3 verloren.

Tegen SC Cannstadt werd een voorsprong genomen, maar deze kon ook niet over de streep worden gebracht, een 6-4 nederlaag moest worden geïncasseerd. Tegen de later kampioen Polytechnic uit Londen werd misschien wel de beste wedstrijd gespeeld. Ook hier werd met 1-0 en 2-1 een voorsprong genomen die in de eindfase verspeeld werd (2-3). De laatste wedstrijd tegen SV Bayer Uerdingen was een kopie van de wedstrijd tegen Polytechnic en ging dus ook verloren.

Al met al zou geconcludeerd kunnen worden dat de resultaten tegenvielen, maar dat de manier waarop gespeeld werd enigszins meeviel. De finesse en accuratesse ontbraken, en daar zal in de voorbereiding op de competitie nog aan gewerkt moeten worden. De eindstand: 1.Politechnic Londen, 2.Blauw Weiß Bochum, 3.Real Canoe Madrid, 4.SV Münster, 5.SV Bayer Uerdingen, 6.SC Cannstadt, 7.ZC Losser.

Foto: Udo Schönfeld (Münster).

 

 

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer