Meike Koelman zesde met Nederlands Team U 18 op EK

Het Nederlands vrouwenteam U18 heeft deze maand deelgenomen aan het Europees Kampioenschap. De dames hebben onder leiding van bondscoach Meindert van Veen een zesde plaats behaald in de B-divisie. De Nederlandse basketbalsters hebben verbeterden zich ten opzichte van 2017, toen eindigden ze als tiende. Het EK vond dit jaar plaats van 3 t/m 12 augustus in Oostenrijk.

Meike Koelman uit Tubbergen maakte deel uit van de nationale selectie (ook wel Orange Angels genoemd). Hiervoor speelde Koelman reeds meerdere oefenwedstrijden met de nationale selecties U14 en U15 om warm te lopen, waarna ze met U16 heeft deelgenomen aan het EK in Roemenië. Hier behaalde ze de bronzen medaille.

“Ons doel was om tijdens dit EK minimaal derde te worden en te promoveren naar de A-divisie. Dit is helaas niet gelukt. We hebben mooie overwinningen gehad op Finland en Groot-Brittannië, maar helaas ook onnodig verloren van Montenegro. Al met al hebben we een spannende en vooral leerzame tijd gehad”, aldus Meike Koelman.

Koelman komt uit de jeugdopleiding van basketbalvereniging Jolly Jumpers. Afgelopen seizoen speelde Koelman voor FSG Royal Eagles uit Apeldoorn. Komend seizoen zal de basketbalster terugkeren naar haar roots in Tubbergen en zal ze met het eerste damesteam van Jolly Jumpers uitkomen in de Eredivisie.

Foto’s: credits: FIBA Basketball

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer