‘Schouders eronder en gaan!’

Van een uitgebreid draaiboek hebben ze nog nooit gehoord. Nee, de drie leden van de technische commissie van de Schröder Masterclass doen alles op routine. Jan Tasche weet precies wat hem te wachten staat, wat zijn taken zijn en wat er van hem verwacht wordt. De Tubbergenaar houdt zich hoofdzakelijk bezig met de organisatie van de grote materialen. “Alle werkzaamheden die buiten moeten gebeuren vallen op mijn bordje”, vertelt Tasche. “Dat is heel breed. Je moet dan denken aan het ophalen van de matten, het regelen van de enorme hoeveelheden zand, het plaatsen van de hekken en de sponsorborden.”

Om alles in goede banen te leiden komt de commissie in aanloop naar de Masterclass zes keer bij elkaar. “Dat is altijd een plezier”, weet Tasche. “De vergaderingen vinden plaats bij het Oale Roadhoes. Daar hebben we ‘ons hok’. Ruud (eigenaar, red.) heeft dit hok in het verleden eens willen ruimen, maar daar hebben we een stokje voor gestoken. Met een hapje en een drankje maken we er altijd een gezellige vergadering van. Schouders eronder en gaan!”

Voor Tasche vond de eerste ontmoeting met de Masterclass negentien jaar geleden plaats. Een onschuldige fietstocht door het dorp zorgde ervoor dat hij inmiddels bijna twintig jaar deel uitmaakt van de technische commissie. “Voor zover ik het me nog kan herinneren waren er problemen met het materieel tijdens het opbouwen. Ik kwam op dat moment toevallig langs met de fiets en heb ze vervolgens ondersteund met een vrachtwagen en een hoogwerker. Zo ben ik er ingerold.”

Affiniteit met paarden heeft Tasche niet in het bijzonder. Zijn dochters Merle en Romee hebben wel op hoog niveau gereden, net als zijn schoonzoons Conor Drain en Antonio Giuliano. “Vroeger heb ik eens op een paard gezeten, maar dat was geen succes. Vandaar dat het geen vervolg heeft gekregen. De rest van de familie heeft meer succes.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer