SVZW begint competitie met een bezoek aan Sparta Nijkerk

Zaterdag gaat de competitie in de hoofdklasse B van start en SVZW uit wierden begint het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Sparta Nijkerk speelt al jaren in de Hoofdklasse. Sinds 2004 komt de club uit in de hoofdklasse, met in die serie ook nog 2 jaren waarin de club uitkwam in de topklasse. Sparta Nijkerk weet dus wat gevraagd wordt op dit niveau. Dit seizoen wil de club mee strijden om promotie naar de 3e divisie. Dat moet gaan gebeuren onder leiding van trainer Eric Speelziek. Hij was hiervoor trainer van Hercules uit Utrecht. Hij tekende een 2 jarig contract in Nijkerk. Hij krijgt te maken met een selectie waarin nogal wat wijzigingen zijn t.o.v. vorig seizoen.

Tien spelers verlieten de club om elders te gaan spelen. Daar staat de komst van 12 nieuwelingen tegenover. Het is dus zaak voor de trainer om te zorgen voor een goed ingespeeld team met het inpassen van al deze nieuwelingen. Dat inpassen lijkt al aardig te lukken, als je kijkt naar de resultaten in de oefenwedstrijden. Van de zes in augustus gespeelde wedstrijden werden er 3 gewonnen en 2 eindigden in een gelijkspel. Alleen de wedstrijd tegen de IJsselmeervogels werd met 2-0 verloren. Sparta Nijkerk zal ongetwijfeld op de goede weg van de oefenwedstrijden willen blijven, en dus voor de winst gaan in deze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

SVZW gaat zaterdag beginnen aan het nieuwe avontuur in de hoofdklasse B. Na eerst een tijdje te hebben genoten van het kampioenschap in de 1e klasse D, is het vizier nu gericht op competitie in de hoofdklasse. Bij SVZW zijn er 3 nieuwe gezichten in de selectie. De nieuwelingen zijn doelman Tom Sickman en middenvelder Lars Scholten en aanvaller Frank Smit (foto). Aan het eind van het vorige seizoen zijn Ferdi ter Avest, Harm-Jan Tip en Tim Posthast vertrokken. De voorbereiding was opgeknipt in twee blokken. Eerste blok was van 3 juli tot en met 14 juli. Daarna was een periode van vakantie voor iedereen.

Op maandag 6 augustus begon het tweede blok van de voorbereiding. Er is keihard getraind om goed aan de competitie te kunnen beginnen. SVZW won de drie vast gestelde oefenwedstrijden, en ook werd de 1e plaats behaald op het Fletcher top toernooi in Rijssen. Allemaal heel mooi, maar zaterdag moet blijken waar SVZW echt staat. Want Sparta Nijkerk is een sterke tegenstander. Spannend om te zien of SVZW er in slaagt om met een goed resultaat te vertrekken uit Nijkerk. De wedstrijd op Sportcomplex De Ebbenhorst begint 15:00 uur.

Foto Smit: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer