Volleybalster Charlot Vellener met Jong Oranje naar EK in Albanië

Het 17 jarige uit Almelo afkomstige volleybaltalent Charlot Vellener is door bondscoach Julien Van De Vyver geselecteerd voor Oranje onder 19 jaar (Jong Oranje), dat van 1 tot en met 9 september deelneemt aan het Europees Kampioenschap in Albanië. Charlot Vellener is onlangs verhuisd van het Sportcentrum Papendal in Arnhem naar Apeldoorn en gaat het komende seizoen uitkomen voor eredivisionist Dros Alterno uit Apeldoorn. Zij kwam eerder uit voor Krekkers uit Mariaparochie, Set-Up’65 uit Ootmarsum en het Talentteam Papendal uit Arnhem.

Jong Oranje begint het EK met wedstrijden tegen gastland Albanië, Bulgarije, Wit-Rusland, Italië en Polen. Charlot is de afgelopen weken, in voorbereiding op dit Europese toernooi, met haar teamgenoten naar Toulouse en Darfo Boaria Terme geweest voor diverse oefeninterlands tegen Jong Frankrijk, Jong Italië en Kameroen en is op dit moment volop met Jong Oranje aan het trainen op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Vorig jaar speelde Charlot haar eerste EK met Jeugd Oranje in Arnhem.

Foto: fam.Vellener

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer