Dames Losser kopje onder bij de competitiestart

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Borculo bij de competitiestart een 8-5 nederlaag geleden tegen Schuurman BZC. De uitgangspunten bij beide ploegen lopen nogal uiteen. Schuurman BZC heeft ambities en willen dit jaar kampioen worden om zodoende een stapje hogerop te gaan. Bij Losser is de verjonging bezig. Nadat de afgelopen seizoenen al een 3-tal jongeren aansloten bij het eerste team zijn het dit jaar maar liefst 4 meiden uit de B-jeugd die de overstap naar het dames 1 team hebben gemaakt.

Loreen en Jasmin Oddo, Kaya Schurink en Susan Nijhuis hebben natuurlijk in de afgelopen 2 jaren al wedstrijden op dit niveau in de tas zitten, maar nu zullen ze iedere wedstrijd in de 2e klasse bond moeten presteren. Ze hoeven het echter niet alleen te doen. De routine blijft echter ook aanwezig en zal waar nodig het jonge team ondersteunen.

In Borculo kwam Losser al snel op voorsprong. Cindy Marsman wist de eerste Losserse aanval fraai af te ronden. Daarna brachten de Borculose dames hun sterkste wapen in stelling. Vooraf was er nog voor gewaarschuwd, maar toch kreeg de midvoor van BZC het voor elkaar om maar liefst 3 doelpunten op rij te scoren.

In de 2e periode wist Losser de aansluiting te vinden doordat Jetske Gielians een overtalsituatie wist te benutten. Het spel golfde heen en weer, 2 keer over wist de thuisclub te scoren, maar het was ook 2 keer over dat Manon Korfage de marge weer op 1 bracht. In de laatste periode was het toch BZC dat echt afstand wist te nemen. Binnen een paar minuten werd er door een paar onnodige verdedigende fouten 3x gescoord en stond het met nog één minuut op de klok 8-4. Uit een laatste overtalsituatie kon Theresia Korfage de eindstand 8-5 op het bord zetten.

Ondanks de nederlaag was coach Rudi Damhuis gematigd tevreden. “We hebben in de laatste periode de wedstrijd uit handen gegeven, dat was jammer. Maar de man meer liep aardig, daar kunnen we verder mee”.

Doelpunten Losser: Manon Korfage 2, Cindy Marsman, Jetske Gielians en Theresia Korfage.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer