Dames OZ&PC thuis niet opgewassen tegen H.B.W.

Na de prima overwinning op de Vennen vorige week moesten de dames van OZ&PC het dit weekend in eigen huis opnemen H.B.W., een startgemeenschap uit Hilversum en Bilthoven. Een niet alleen op papier sterkere tegenstander dan de Vennen: 3-9.

Voor OZ&PC was het vooral zaak om deze wedstrijd voor te borduren op de sterke punten van de vorige wedstrijd. Dus met name de verdediging moest vanuit een goede organisatie worden gespeeld en van daaruit zou er gekeken worden wat de aanvallende mogelijkheden zijn. En verdedigend hadden de Oldenzaalse dames het ook deze wedstrijd weer prima voor elkaar alleen was de fysieke tegenstand van H.B.W. voor OZ&PC net iets te groot om aanvallend ook echt een vuist te kunnen maken

De start van de wedstrijd was wel voor OZ&PC. Na iets meer dan een minuut te hebben gespeeld wist Chantal Brouwer het net te vinden om zo voor de 1-0 aan te tekenen. Ook in de rest van de periode wist OZ&PC best een aantal kansen te creëren maar hierin was de thuisploeg niet erg gelukkig waardoor de teller op 1 bleef steken. Aan de andere kant wist H.B.W 2x te scoren waardoor er een 1-2 stand op het scorebord stond na 1 periode spelen.

De 2e periode liet OZ&PC in de verdediging goed spel zien maar doordat H.B.W er fysiek nog een tandje bovenop gooide wisten de oldenzalers nog maar nauwelijks uitgespeelde aanvallen neer te zetten. Er ware wel wat kansjes maar echt hele grote waren dit niet. Pas na een time-out waarin nog weer een aantal afspraken werden herbevestigd wist OZ&PC weer een paar goede kansen te creëren maar ook nu was OZ&PC weer ongelukkig in de afronding. Zelf moest OZ&PC 1 doelpunt incasseren waardoor er halverwege een 1-3 achterstand was bereikt. Zonde, want met iets meer geluk had OZ&PC minstens gelijke tred kunnen houden.

In de 3e periode was OZ&PC ook zeker niet de minder partij. Misschien had OZ&PC deze periode wel meer kansen dan H.B.W. maar waar OZ&PC telkens in de afronding net te kort kwam wist H.B.W deze periode, op nagenoeg identieke wijze, 2x te scoren uit een manmeer situatie. Dus in plaats van dichterbij te komen zag OZ&PC de tegenstander alleen maar verder uitlopen naar 1-5.

De laatste periode ging OZ&PC meer op de aanval spelen. Als het goed uitpakte kon er misschien nog een punt gepakt worden en zo niet dan kon dit mooi als een leermoment worden gebruikt. Als OZ&PC niets zou doen dan was de wedstrijd sowieso verloren. OZ&PC wilde vooral meer dynamiek in de aanval, iets wat meteen in de 1e aanval van deze periode zich uitbetaalde doordat er een strafworp werd verdiend. Deze werd door Sanne Nordkamp onberispelijk binnengeschoten waardoor OZ&PC na ongeveer 20 minuten eindelijk weer tot scoren wist te komen.

Niet lang hierna kreeg ook H.B.W. een strafworp maar deze werd uitstekend gekeerd door Saskia van Benthem, die deze wedstrijd het doel van OZ&PC verdedigde. De rest van de periode wist OZ&PC behoorlijk vaak gevaarlijk te worden maar het lukte alleen Chantal Brouwer nog een keer om tot scoren te komen. H.B.W daarentegen wist 4x te scoren waarvan de laatste in de allerlaatste seconde ook meteen de eindstand op 3-9 zette.

Stock foto: Herman Zandhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer