Geen finale plaats voor Laura Steggink met 3×3 basketbal U23

Afgelopen weekend verbleef de Tubbergse basketbalster Laura Steggink met de nationale selectie 3×3 basketbal U23 (onder 23 jaar) in het Indiase Hyderabad. De Nederlandse meiden namen daar deel aan de finale van de Nations League, samen met andere nationale selecties van verschillende landen. Laura, spelend bij basketbalvereniging Jolly Jumpers in Tubbergen, hoorde een dag voor vertrek dat ze alsnog mee mocht met de selectie en was dan ook blij verrast met deze bijzondere kans.

Vrijdag werden de eerste 2 poulewedstrijden gespeeld tegen Hongarije en China. Beide wedstrijden werden helaas verloren. Omdat 3×3 wedstrijden met vier speelsters mogen worden gespeeld en Nederland afreisde met vIMF speelsters, mocht Laura de eerste dag niet meespelen.

De tweede dag kwam Steggink tegen Roemenië wel in actie. Deze wedstrijd werd ruim gewonnen en tegen Frankrijk nipt verloren. Helaas was dit niet voldoende om de finale te spelen. “Al met al mogen we tevreden zijn over de stappen die we hebben gemaakt richting het WK wat van 3 tot 7 oktober in China wordt gespeeld en waarvoor Nederland zich heeft geplaatst”, aldus Laura Steggink. Zij weet nog niet of ze hiervoor geselecteerd gaat worden.

Naast de sportieve verplichtingen was er ook nog een halve dag tijd om de Indiase miljoenenstad te bezoeken. Laura verteld over de bijzondere ervaring: “Iedereen wilde met ons op de foto en vanwege een groot religieus feest was het voor ons vrouwen niet mogelijk om zonder beveiliging de straat op te gaan.”

Foto: FIBA. Nederlandse selectie en staf 3×3 U23 (Laura nr. 28)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer