Heracles Almelo wint eindelijk eens van AZ

Heracles Almelo heeft zondagmiddag na negen duels eindelijk eens van “Angstgegner” AZ gewonnen. In eigen stadion werd het in een leuk een aardig duel na een 1-1 stand bij rust 3-2 voor de Almeloërs die daarmee ook revanche op zichzelf namen voor de nederlaag bij Willem II.

De gasten begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen door Boadu (foto) al in de vierde minuut op een 0-1 voorsprong. Peterson deed direct daarna nog wel iets terug, maar hij schoot na een kwartier spelen voorlangs. Vijf minuten later was het wel raak door een doelpunt van Osman die van 25 meter raak schoot. Ondanks kansen aan beide kanten bleef het tot aan de rust bij deze stand.

Vijf minuten na rust kreeg Heracles Almelo loon na werken door een doelpunt van Peterson (foto boven). De thuisclub bleef aandringen en tien minuten later bracht Duarte (foto onder) de stand op 3-1. Vijf minuten voor tijd bracht Johnsen de spanning terug en ging AZ op zoek naar de gelijkmaker om de eerste nederlaag van dit seizoen af te wenden, maar die bleef uit.

Foto’s: sportfoto oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer