Mariënberg verliest vediend in Oldenzaal van Quick’20

Mariënberg verloor zaterdagmiddag verdiend van Quick’20 met 5-1 op sportpark Vondersweijde in Oldenzaal. De ploeg van trainer Tim Engbers herbergt gewoon teveel individuele kwaliteiten en maakte vooral op het middenveld en in de voorhoede het verschil. Jammer was wel dat enkele cruciale beslissingen en het om zeep helpen van 100% kansen Mariënberg aan de nederlaag een bittere nasmaak overhield.

Na rust wist Mariënberg bij een 2-1 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg twee dotten van kansen niet te verzilveren. André Plaggenmars schoot net naast in plaats van tussen de twee palen oog in oog met keeper Visser. Even later was een heuse scrimmage niet besteed aan de voorwaartsen van Mariënberg. Te veel geklutst en te weinig geluk om de gelijkmaker af te drukken.

En het begon allemaal nog zo goed voor het elftal van trainer Niels van ’t Hoog. Na tien minuten benutte Rolf Hofsink feilloos de strafschop na hands in de zestien, 0-1. Het verraste de thuisclub. Even waren ze van slag, jammer genoeg wist Mariënberg hier niet van te profiteren. Vooral de nummer zeven van Quick was op dreef. Hij slaomde al enkele malen door de defensie van de roodzwarten. Helaas telde een gewaarschuwd elftal niet voor elf.

Want na twintig minuten mocht hij frank en vrij uithalen vanaf dik twintig meter en was de harde uithaal Thijs Altena tevens te machtig, 1-1. Met deze stand werd er ook gerust. Na zeven minuten in de tweede helft kwam Quick op voorsprong. Het rondde een fraaie aanval doeltreffend af. Een verdiende overwinning voor Quick’20 die in de slotfase uitliep naar 5-1 terwijl Mariënberg reeds tegen de touwen lag.

Volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan is OZC uit Ommen de tegenstander op het Westerpark.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer