Maura Jansen en Yoeri Tilanus rijden finale tijdens 3 Nations Cup

Dit weekend hebben 9 BMX-ers van FCV het Twentse Ros deelgenomen aan ronde 5-6 van de 3 Nations Cup. Dit is een internationale wedstrijd waarbij op zaterdag de cruisers en jeugd t/m 16 jaar uit Nederland, België en Duitsland strijden om de dagzege. Op zondag rijden alle leeftijdsklassen en mogen ook rijders uit andere landen deelnemen aan de wedstrijd. Eerder dit jaar hebben we ronde 1-2 gereden in Ahnatal (Duitsland) en ronde 3-4 in Masserhoven (België)
In het sterke deelnemers veld hield het op voor Tristan Altena (cruiser), Jesper Grob en Damian Kappert na de manches. Travis Jansen, Jesper Nijhuis, Brian Vloon en Ronan Maring hebben de 1/8ste finale gereden. Maura Jansen mocht door naar de halve finales en behaalde op zaterdag na een spannende inhaalrace de 4de plek.
Zondagochtend begon vroeg voor de jeugd t/m 14 jaar. Helaas had Damian Kappert net te veel punten om door te mogen naar de 1/8ste finale. Travis Jansen en Jesper Nijhuis gingen de strijd aan in de 1/8ste finales van hun leeftijdsklasse en behaalden respectievelijk de 6de en 8ste plek. Maura Jansen haalde opnieuw de finale na een sterk bezette halve finale. Ze kwam dit keer in de finale na de start klem te zitten en heeft een nette 7de plek behaald.
In de klasse 15-16 jaar hebben Brian Vloon, Ronan Maring en Jesper Grob ’s middags gestreden in de manches. Yoeri Tilanus (klasse 17-24 jaar) mocht alleen op zondag rijden. Tevreden over zijn manches, door naar de kwart finale. Hier had Yoeri een goede start en kon hij de huidig wereld kampioen mooi volgen naar een 2de plek. In de halve finale had hij een slechtere start maar kon door goede inhaalactie toch de finale bereiken. Hier heeft hij een mooie 5de plek behaald.
Naast de individuele dagzeges is er ook een eindprijs uitgereikt voor het winnaar van de 3 Nations Cup.  Dit jaar opnieuw mag Nederland zich de winnaar van de 3 Nations Cup noemen.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer