Stepteam Twente pakt meerde prijzen bij NK Steppen

Afgelopen zaterdag vond de laatste wedstrijd van het seizoen plaats, het Nederlands kampioenschap steppen. Het NK word al meerdere jaren op rij gehouden in het kleine plaatsje Kamperzeedijk. Over een ronde van 5km worden meerdere ronden gereden. Voor de pupillen 10km, cadetten reden 15km en de volwassenen moesten 50km door de polder steppen. Met een tegenwind van windkracht 4 achterop de dijk was het geen gemakkelijke wedstrijd.

Bij de masters (leeftijdsgroep van 40 tot 49 jaar) werd er hard gereden. Arjan Engels (Hengelo) en André Thiemann (Stadtlohn) zijn dit seizoen erg aan elkaar gewaagd. Het werd in deze wedstrijd dus ook spannend wie als eerste van de twee over de streep zou komen. Het werd uiteindelijk Arjan Engels die met de eerste plaats vandoor ging gevolgd door zijn teamgenoot André.

In de leeftijdscategorie hoger (veteranen van 50 jaar en ouder) werd er door de Twentse dames Geja Olthof (Hengelo) en Agnes Bossink (Enschede) hard gereden om elkaar uit te putten. Het lukte geen van beide dames om elkaar vroeg in de race eruit te rijden. Na een zware race tegen elkaar en de elementen won Agnes de race van Geja. Bij de heren veteranen reed Roel Haveman (Enschede) naar het hoogste podium. Het was niet aan hem cadeau gegeven, ook hij moest hard steppen tegen de wind in en de lange afstand afleggen.

Junior Nynke Engels uit Hengelo rijdt dit jaar voor het eerst bij de junioren. Na meerdere wedstrijden dit seizoen te hebben gereden, moest ze haarzelf bewijzen op het NK. En dat heeft ze gedaan door alleen te rijden om vervolgens de welverdiende 3e plaats mee naar huis te mogen meenemen. In dezelfde categorie streden Jasper Flink en Patrick Olthof uit Hengelo voor het podium bij de junioren en bij de senioren. Samen mochten zij naast elkaar op het junioren podium staan, Jasper als 2e junior en Patrick als de snelste van het veld. Daarnaast reed Patrick sterk mee in het overall veld (alle volwassenen). Na een tijd met Adriaan Ringoir uit Rotterdam mee te hebben gereden, moest hij de rest van de race alleen doorrijden. Na een lange zware strijd mocht hij daarom naast de beste van de senioren staan.

Senior Fiona Olthof (Hengelo) moest het opnemen tegen de meervoudig kampioene Hermien Koers van Stepteam Selles Kamperzeedijk. Beide dames wisten na 2 ronden al los te komen van de andere dames. Ze maakten het elkaar niet makkelijk en het werd al gauw duidelijk dat er een eindsprint tussen de 2 dames zou komen in de laatste ronde. Helaas wist Fiona niet Hermien te passeren, maar nam de 2e plaats in ontvangst.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer