The Big Bulls genomineerd voor ttiel “Vereniging van het Jaar”

Dit jaar vindt de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ voor het eerst plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

Verenigingen in heel Nederland werden aan het begin van het jaar uitgedaagd hun verenigingsverhaal te delen via verenigingvanhetjaar.nl. In 71% van alle gemeenten in Nederland deden verenigingen mee aan de verkiezing. Per provincie werd de vereniging met de meeste stemmen en hoogste beoordeling provinciewinnaar.

Voor de Provincie Overijssel bindt Rugbyclub The Big Bulls de strijd aan met de overige landelijk genomineerden. Juryleden van de verkiezing Vereniging van het Jaar bezochten 4 september de rugbyclub. De (bestuurs)leden werden geïnterviewd door juryleden uit de sportwereld. Na afloop van het bezoek reageerde de jury enthousiast: “Het is mooi om te zien dat deze vereniging niet alleen een belangrijke rol speelt in het leven van de mensen die bij de vereniging aangesloten zijn, maar ook in de gemeenschap. Rugbyclub The Big Bulls is een maatschappelijk betrokken vereniging waar echt iedereen meedoet.”

De vereniging werd door middel van een interview getoetst op thema’s als: maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Een mooie en bijzondere bijkomstigheid was, dat The Big Bulls het weekend daarvoor op spectaculaire haar nieuwe clubhuis had geopend en dat maakte uiteraard ook veel indruk op de jury.

De komende weken komt de verkiezing Vereniging van het Jaar tot ontknoping. Bekende ambassadeurs uit de sport, – en cultuurwereld bezoeken samen met juryleden alle provinciewinnaars. Vervolgens kiezen zij per categorie drie winnaars die doorgaan naar de landelijke finale. Uiteindelijk mag één sportvereniging en één cultuurvereniging de titel Vereniging van het Jaar gaan dragen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Sportweek eind september. Zij winnen “Masterclasses van Professionals” die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de verenigingen extra in de schijnwerpers te zetten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer