Zaalvoetballers Excelsior’31 na strafschoppen uit landelijke beker

De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn vrijdagavond uitgeschakeld in de eerste ronde van de landelijk beker. Na een bloedstollende wedstrijd met een 4-4 eindstand, moesten strafschoppen uitmaken welke ploeg zich plaatste voor de volgende ronde. In een krankzinnige en zenuwslopende strafschoppenserie, waarin Excelsior’31 doelman Willard Baan twee strafschoppen stopte, maar beide keren de thuisploeg de strafschop over mocht nemen, trok Excelsior’31 met 9-8 aan het kortste eind.

Excelsior’31 is net als Futsal Winsum een promovendus in de eerste divisie. Excelsior’31 had in de eerste helft een licht overwicht en ook het meeste balbezit. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op voorsprong. Arnoud Baan tekende drie minuten voor rust voor de verdiende gelijkmaker (1-1).

Ook na rust had Excelsior’31 het meeste balbezit en leek het de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het had een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de Rijssense formatie was niet zuiver in de afronding. In de 28e en 30e minuut scoorde Futsal Winsum uit het niets en keek Excelsior’31 met nog tien minuten zuivere speeltijd tegen een 3-1 achterstand aan.

Na een scherpe counter bezorgde Jan Borghuis Excelsior’31 in de slotfase de aansluitingstreffer. Bij deze 3-2 stand wisselde Excelsior’31 haar doelman in voor een vijfde veldspeler. De thuisploeg had hier geen antwoord op. Nadat Serhat Sakru de gelijkmaker (3-3) aantekende, bleef Excelsior’31 voor de winst gaan. In balbezit bleef het met vijf veldspelers spelen en kwam het in de voorlaatste minuut voor het eerst deze avond op voorsprong (3-4). Wederom door een doelpunt van Serhat Sakru. In een alles-of-niets poging zette nu de thuisploeg een vijfde veldspeler in. Excelsior’31 was hier niet bij de les en de thuisploeg kwam snel langszij (4-4). Nu bleef Futsal Winsum bij balbezit met een vijfde veldspeler spelen. Het leverde een enorme kans op voor de gastheren, maar aan de andere kant had Excelsior’31 in de laatste seconde van de wedstrijd de kans op 4-5. Arnoud Baan onderschepte de bal op eigen helft en schoot van afstand op een leeg doel, maar miste deze op een haar. Het eindsignaal volgde direct.

Strafschoppen moesten uitmaken welke ploeg zich zou plaatsen voor de tweede ronde. Namens Excelsior’31 werden Gert-Jan Schultink, Jan Borghuis en Arnoud Baan na voren geschoven. Zij faalden niet. Futsal Winsum faalde éénmaal, maar keeper Willard Baan kwam te vroeg van zijn doellijn, waarna de herkansing wel aan de ploeg uit Winsum was besteed. Hierna was het om en om raak. Bij een 5-6 stand in de strafschoppenserie stopte Willard Baan weer een strafschop en vierde Excelsior’31 feest, maar wederom kwam de doelman volgens de arbiter te vroeg van zijn lijn en kreeg Futsal Winsum voor de tweede keer een herkansing. Dit cadeau werd wederom benut door de thuisploeg. Bij een 8-8 stand mocht aanvoerder Gert-Jan Schultink zijn tweede strafschop nemen. Helaas voor Excelsior’31 belande deze op de paal. Futsal Winsum was hierna wel trefzeker en won de serie met 9-8.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer