Dames OZ&PC pas in de laatste periode langs Z&PC De Gouwe

Na een speelvrij weekend speelden de dames van OZ&PC in eigen bad tegen Z&PC De Gouwe. Een lastig te bespelen ploeg met veel ervaring. Als OZ&PC deze wedstrijd dus een resultaat wilde halen moesten de Oldenzaalse dames het vooral hebben van de verwachte grotere snelheid in het water. Iets waar OZ&PC met name in de 1e periode veel te weinig mee deed waardoor er een wedstrijd met 2 gezichten ontstond. Uiteindelijk bleven de punten wel in Oldenzaal nadat een 18-14 einduitslag was bereikt.

Het begin van de wedstrijd niet goed van de kant van OZ&PC. De Gouwe maakte meteen in de 1e aanval 0-1. Hierna wist OZ&PC snel met een goede aanval een uitsluiting te forceren maar deze manmeer situatie werd  niet benut. Hierna was het eigenlijk eenrichtingsverkeer. Zonder al te veel moeite konden de bezoekers de score uitbreiden en hier kon OZ&PC maar weinig tegenover zetten. De aanvallen werden gespeeld in een te laag tempo en waren veel te statisch waardoor er maar nauwelijks kansen werden gecreëerd. De doelpogingen die er wel kwamen waren allemaal erg voorspelbaar en daardoor een makkelijke prooi voor de keepster van de Gouwe. 0-5 na 1 periode spelen.

De 2e periode kwam er meer snelheid in de aanvallen van OZ&PC en hiermee nam het aantal goede aanvallen ook aanzienlijk toe. Toch wist OZ&PC pas bij een stand van 0-7 voor het eerst het net te vinden. De rest van de periode was de Gouwe nog wel licht de bovenliggende partij maar het verschil was niet meer zo groot als inde voorgaande 11 minuten. De Gouwe scoorde nog 3x en OZ&PC deed dit 2 maal waardoor er halverwege een 4-10 stand was bereikt.

In de 3e periode vond een grote kanteling van de wedstrijd plaats. Door in de verdediging iets anders te gaan spelen waaronder meer risico nemen om een contra te forceren kon OZ&PC in deze periode beginnen aan een opmerkelijk inhaal race. Deze periode moest OZ&PC maar 2 doelpunten incasseren in plaats van 5 de vorige periodes. En aanvallend begon het ook een stuk beter te lopen. Met name Chantal Brouwer had het deze periode op de heupen en wist 4x te scoren, maar ook Sanne Nordkamp (2x) en Saksia van Benthem deden deze periode een duit in het zakje. De 3e periode werd dus met 7-2 gewonnen door OZ&PC. Met een 11-12 stand was de achterstand weliswaar nog niet helemaal weggewerkt, met deze stand, en het verloop van de periode, mocht OZ&PC toch in ieder geval hopen op een goed resultaat.

De laatste periode was min of meer een kopie van de 3e. OZ&PC kon vooral uit de counter vaak tot goede aanvallen komen en zo, qua doelpunten, over de gouwe heen gaan. OZ&PC wist een tot 16-12 te komen voordat de bezoekers weer iets terug deden. Het werd nog 16-14 maar zoals wel vaker dit seizoen was het slotakkoord voor OZ&PC om er zo 18-14 van te maken en hiermee de eindstand vast te leggen.

Periodestanden: 0-5, 4-5, 7-2, 7-2. Doelpunten: Chantal Brouwer 9x, Saskia van Benthem3x, Sanne Nordkamp 3x, Rianne Cageling 2x en Aniek Giesselink 1x

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer