De Tukkers en DSVD delen de punten: 1-1

Afgelopen zondag speelde De Tukkers de thuiswedstrijd tegen DSVD. Beide ploegen hadden voorafgaand deze wedstrijd evenveel punten. Dat bleef ook zo, want het eindigde in een 1-1 gelijkspel. Binnen de minuut kregen de Albergenaren al een grote kans om meteen op voorsprong te komen. Kjell Huisman veroverde de bal op rand van het strafschopgebied en zijn schot raakte de paal. De Tukkers was het eerste kwartier ook de betere. Ruben Hulshof had nog een kopkans, maar deze ging over het doel. Na 20 minuten zakte het tempo bij de thuisploeg en werd ook DSVD gevaarlijk.

Een schot na een goede aanval over de linkerkant ging naast het doel. De thuisploeg had voor de rust nog een paar mogelijkheden. Op aangeven van Kjell Huisman kon Ruben Hulshof het doel onder vuur nemen. Zijn inzet miste kracht, waardoor de doelman kon redden. Ook Tymo Schär had nog een schotpoging. Wederom stond de doelman op de goede plek om de bal tot corner te verwerken. De ploeg uit Deurningen werd vlak voor de rust nog gevaarlijk. Het schot vanaf de rand van het strafschopgebied wist doelman Daan Keupink eenvoudig te redden.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De Tukkers had het meeste balbezit, maar de zwart-witten hadden moeite om het goed georganiseerde DSVD kapot te spelen. Uit een ingooi van de gasten zetten de Albergenaren niet snel genoeg druk, waardoor de rechtsback de bal voor kon zetten. De kopbal van Sven Hofste die volgde werd nog aangeraakt door Daan Keupink, maar dit was niet voldoende om het doelpunt te voorkomen: 0-1.

Vijf minuten na het doelpunt was het DSVD dat opnieuw gevaarlijk werd. Uit een counter werd de bal vanaf de rechterkant laag voorgezet. Gelukkig voor De Tukkers stond er niemand van de Deurningse formatie om daar het laatste zetje te geven. De thuisploeg ging opzoek naar de gelijkmaker en die viel al snel. Sjoerd Visschedijk haalde de achterlijn en bereikte Tymo Schär in het strafschopgebied. Laatstgenoemde kopte de bal uitstekend in de verre hoek: 1-1. In het resterende deel van de wedstrijd kon het nog alle kanten op. De Tukkers probeerde er voetballend door te komen, maar verloor de bal vaak in de laatste fase. De gasten kwamen er in de omschakeling nog een paar keer dreigend uit. Dit resulteerde niet in kansen en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Foto intro: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer