Fleringen wint nipt de klassieker tegen Manderveen

Om precies 14.00 ging de klassieker tussen Manderveen (foto) en Fleringen van start.  In de eerste helft drukte Fleringen Manderveen terug tot hun eigen helft, dit leidde echter niet tot veel grote kansen. De grootste kans was in de 40ste minuut van Edwin Steggink, die na een goede combinatie van Fleringen de bal echter niet wist af te ronden. De grootste kans van Manderveense kant kwam van Wouter Kroezen die na een snelle counter voor Maarten Oosterik werd gezet. Helaas kwam de Manderveense vedette een paar centimeter te kort om de bal in te koppen.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. In de 55ste minuut wist Fleringen uit te breken na een aanval van Manderveen. Via de rechterkant werd Jitse Nijland de diepte in gestuurd. Die met een strakke voorzet Martijn Poppink wist te bereiken. Hij faalde niet in de afronding en zette de stand op 0-1. Na de treffer werd Roy Huzink ingebracht voor Brian De Witte. Manderveen ging met meer druk naar voren spelen. Wout Wesselink wist met een kopbal Timo Paus te bereiken. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door de verdediging van Fleringen.

Door de druk van Manderveen kwamen er ruimtes achter de verdediging. Hierdoor brak Fleringen uit. Stef Aman kende echter geen genade en schopte de watervlugge Jitse Nijland ondersteboven. Na een rode kaart voor Stef Aman ontstond er een opstootje waarbij Steven Schepers zich niet wist te beheersen en pakte een olie domme rode kaart. Met 10 tegen 10 pompte Manderveen de bal naar voren en drukte Fleringen terug tot eigen zestien. Helaas resulteerde dit niet tot de gewenste gelijkmaker.