Heren Het Ravijn pakken eerste overwinning van het seizoen; dames te sterk voor Waterpolo

De waterpoloheren van ZPC Het Ravijn hebben zaterdagmiddag 13 oktober hun eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Marc van Groen herstelde zich na een slecht begin van de wedstrijd, waarin SVH een 3-0 en 5-2 voorsprong nam. De mannen van Het Ravijn trokken de wedstrijd in de tweede periode weer recht (5-4), waarna ze in de derde periode de controle in de wedstrijd middels een 8-5 voorsprong overnamen.

Deze voorsprong werd in de afsluitende laatste vierde periode niet meer weggegeven, waardoor de Nijverdallers met een 9-7 eindstand de eerste overwinning van het seizoen behaalden. Een mooie overwinning Heren Het Ravijn speelt komend weekend een dubbel in de KNZB beker tegen ZVL-1886: zaterdag 20 oktober om 19:30 uur in Nijverdal en zondag 21 oktober om 15:00 uur in Leiden.

De waterpolodames, begin deze maand het seizoen gestart met de KNZB bekercompetitie, waren zaterdagavond in eigen huis met maar liefst 23-9 te sterk voor eersteklasser Waterpolo Den Haag. Het team van trainer-coach Jan Mensink, wilde deze wedstrijden volgens speelster Laura Boerdam ook gebruiken om nieuwe tactieken in het spel te brengen en deze in een officiële wedstrijd te laten zien. Ook zondagmiddag wonnen de dames in het Haagse Hofbad met maar liefst 6-20.

In het weekend van 27-28 oktober spelen de dames voor de KNZB beker tegen WZC uit Zoetermeer, waarna op zaterdag 3 november de Eredivisie voor de dames van start gaat. De Ravijndames spelen dan om 19:00 uur in Het Ravijn sport zorg tegen ZPB Barendrecht.

Statistieken – Heren (Eredivisie):
SVH -Het Ravijn: 7-9 (5-2, 0-2, 0-4, 2-1). Doelpunten: Lars Gottemaker 4, Ivar Schilstra 2, Laurens-Jan Schothans, Yoran Loos (foto) en Sam Stertefeld.

Statistieken – Dames (KNZB Beker):

Het Ravijn – Waterpolo Den Haag 23-9 (7-1, 5-2, 7-4, 4-2). Doelpunten: Lot Stertefeld 5, Lieke Klaassen (foto) 5, Lisanne Zonder 2, Nienke Bouwmeester 2, Tessa Stutterheim, Laura Boerdam 2, Yasemin Smit 2, Charlotte Mensink, Noa de Vries en Sophie Veldhuis.

Waterpolo Den Haag – Het Ravijn 6-20 (0-6, 3-4, 0-5, 3-5). Doelpunten: Tessa Stutterheim 4, Yasemin Smit 4, Lisanne Zonder 3, Lieke Klaassen 3, Lot Stertefeld 2, Nienke Bouwmeester, Sophie Veldhuis, Charlotte Mensink en Noa Donker.

Foto’s: archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer