Heren Het Ravijn stranden in strijd KNZB beker; Dames bekeren komend weekend verder

Het is de heren van Z&PC Het Ravijn afgelopen weekend niet gelukt om een plek in de volgende ronde van de KNZB beker te veroveren. Zaterdagavond was het Leidse ZVL, met in hun gelederen ex international en routenier Roeland Spijker, met 8-5 te sterk voor de ploeg van trainer-coach Marc van Groen. Zondagmiddag in zwembad De Zijl in Leiden, was het verschil iets kleiner, maar wonnen de Leidenaren nipt met 8-7 van de Nijverdallers en plaatsten zij zich voor de volgende ronde.

De Nijverdalse heren, dit seizoen met een sterk verjongt team begonnen aan de competitie, kan zich nu volledig gaan richten op de competitie in de waterpolo Eredivisie. Aanstaande zaterdag spelen ze thuis in het eigen Ravijnbad tegen een tegenstander van formaat. Om 17:30 uur treden ze aan tegen het Edese Polar Bears, met in hun midden Jorrit Aanstoot, die dit seizoen de overstap maakte van Het Ravijn naar de Edese ploeg.

De Nijverdalse waterpolodames kwamen dit weekend niet in actie, maar bekeren zaterdagavond verder met een uitwedstrijd tegen het Zoetermeerse SG WZC. Deze wedstrijd staat zaterdagavond om 18:00 uur in Zoetermeer gepland. Een dag later, zondagmiddag 28 oktober speelt de formatie van trainer-coach Jan Mensink, om 15:00 uur de thuiswedstrijd tegen SG WZC.

Statistieken:

Het Ravijn- ZVL: 5-8
Periodestanden: 2-2, 0-2, 3-2 en 0-2
Doelpunten Het Ravijn:Lars Gottemaker 2x (foto), Sander Veltkamp 2x, Yoran Loos 1x. Doelpunten ZVL: Roeland Spijker 3x,  Adam Maklári 2x, Mark Visser 1x, Stan van Ruiten 1x, Omar Qachach 1x.

Heren ZVL-Het Ravijn: 8-7
Periodestanden: 2-3, 1-1, 3-1 en 2-2
Doelpunten: Lars Gottemaker 4x, Sander Veltkamp 1x, Yoran Loos 1x, Merlijn Boom 1x.

Foto: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer