Kampioenschap in de 206 Rally Cup voor Geert ter Harmsel/Jan Kamphuis

In Hengelo en omstreken werd afgelopen weekend de Conrad Twenterally verreden. De strijd om het kampioenschap in de 206 Rally Cup moest hier worden beslist. De kampioen van vorig jaar, Geert ter Harmsel leidde de tussenstand in het kampioenschap tot dat moment (86 pntn) gevolgd door Michiel Poel (76 pntn)en Ard Pierik (68 pntn).  Michael Loock (67 pntn)en Dylan Teiwes (66 pntn) volgden op korte afstand.

Zaterdagavond begon de wedstrijd met 2 boucle’s van 2 proeven rond Boekelo en recreatie gebied het Rutbeek. Doordat op de 1e proef een deelnemer crashte en met de ambulance werd afgevoerd,  werd deze proef geneutraliseerd. De overig 3 proeven werden gewoon verreden. Doordat het hier en daar erg mistig was waren de tijden op deze proeven erg divers.
Aan het eind van deze etappe lag Ard Pierik aan de leiding op 7.2 sec gevolgd door Dylan Teiwes. Daarachter lag Rutger Jan Hesselink op 2 sec, Michiel Poel op 11.6 sec en Geert ter Harmsel op 30.2 sec. In deze volgorde werd op zondagmorgen de strijd hervat waarbij er 3 boucle’s van 4 klassementsproeven moesten worden afgelegd!

De strijd om de seconden barste los en iedereen probeerde zijn positie te verdedigen en/of verbeteren. Doordat er deze wedstrijd (gelukkig) vrijwel overal kon en mocht worden gesneden werden de bochten erg uitgereden! Dit resulteerde in vele uitglijders en uitvallers onder de deelnemers. De omstandigheden veroorzaakten diverse verschuivingen in het klassement van de 206 Rally Cup. Ard Pierik verloor veel tijd doordat hij een sloot ingleed. Gelukkig kon hij met behulp van publiek zijn weg weer vervolgen. Ook tijdens de tweede ronde gebeurde het nodige en zakte Michiel Poel terug. De laatste ronde probeerde Michiel om toch nog voorbij Geert te komen. Helaas gleed hij in een sloot en was zijn strijd over. Tevens was dit de beslissing in het 206 Rally Cup kampioenschap. Geert moest finishen om het kampioenschap veilig te stellen en dat lukte.

Eindstand van de Conrad Twenterally na 16 klassementsproeven in de 206 Rallycup: 1e.  Dylan Teiwes/Johan Teiwes 2e Rutger Jan Hesselink/Hermen Welink op 3.3 sec, 3e   Geert ter Harmsel/Jan Kamphuis op 35.6 sec., (tijdverschil is t.o.v. voorligger). Niet gefinisht zijn Michiel Poel/Bart Jan Harmsen, Mark Niemeijer/Nikki Broekmate, Leendert Lok/Marcel Lamme, Mathijs Elsinga/Isabel Brouwer en Pepijn ten Broeke/Quinten ten Broeke.

Foto’s: Jordy Schreuders, liverallypictures.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer