Mariënberg op bezoek bij VV Blauw Wit ’66

Komende zaterdag speelt Mariënberg in Holten op sportpark ’t Vletgoor aan de Dorperdijk tegen Blauw Wit’66. In het seizoen ‘16/’17 pakten ze onder leiding van de jonge en enthousiaste trainer Bram Freie zomaar de 3e periodetitel in de 3e klasse D. Dat succes begon notabene op het Westerpark, zegge en schrijven, 11 maart 2017. Won Blauw Wit met 0-1 van Rood Zwart en werd de ene zege na de andere zege behaald door Blauw Wit. De Holtense voetbalschoen ging maar niet van het gaspedaal en via de nacompetitie bereikten ze gewoon de 2e klasse H. Vriend en vijand in verbazing achterlatend.

Daar raakten ze vervolgens wel volledig de weg kwijt. Een vaag navigatiesysteem liet Blauw Wit’66 alle hoeken van de tweede klasse zien behalve de juiste richting. Een laatste plek, maar 12 puntjes uit 26 wedstrijden en een negatief doelsaldo van -76.

Blauw Wit wist dit seizoen niet te winnen van Banthum (1-5 verlies in de seizoen ouverture), OZC (nipt verlies met 3-2) en vorige week was een zwak Blauw Wit niet opgewassen tegen Kloosterhaar (2-0 verlies). Jurgen van Dijk liep onnodig tegen een rode kaart aan, geen van Persie-scenario en hij is er dus derhalve niet bij. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer