Nipte maar terechte overwinning De Tukkers op Losser

De Tukkers boekte afgelopen zondag de eerste competitiezege. De ploeg uit Albergen was de gehele wedstrijd de betere en had een grote uitslag kunnen neerzetten. Dat bleef Losser gespaard, want het werd slechts 0-1. De thuisploeg zakte ver in, waardoor De Tukkers voetballend het overwicht had. De eerste grote kans was al binnen 5 minuten. Uit een vrije trap kopte Stijn Boswerger op de doelman en in de rebound schoot Kars Velthof over.

Het was eenrichtingsverkeer en de Albergenaren kregen nog meer mogelijkheden om op voorsprong te komen. Sjoerd Visschedijk zag zijn inzet naast het doel gaan en Tymo Schär schoot in kansrijke positie op de doelman. Ook Ruben Hulshof kon even later uithalen, maar trof geen doel. Losser kreeg slechts één schotpoging. Deze ging ruim naast het doel. Het was een wonder dat er de eerste helft niet gescoord werd door De Tukkers. Nog voor de rust wederom twee levensgrote kansen. Op aangeven van Sjoerd Visschedijk schoot Ruben Hulshof naast. En een minuut later mikte Hulshof de bal ook aan de verkeerde kant van de paal.

Ook de tweede helft was de thuisploeg niet bij machte om het de zwart-witten moeilijk te maken. Tymo Schär werd een minuut na de rust al in scoringspositie gebracht. De doelman van de thuisploeg redde in de één tegen één situatie. Vlak daarna viel dan eindelijk de treffer voor De Tukkers. Sjoerd Visschedijk schoot een vrije trap uitstekend in het doel: 0-1. De Tukkers benutte de ruimte op het veld goed en kreeg net als in het eerste bedrijf diverse mogelijkheden om het duel te beslissen. Het schot van Sjoerd Visschedijk werd geblokt en Kjell Huisman ontfutselde bijna de bal van de voeten van de doelman.

Losser stelde daar weinig tegenover, maar kreeg uit een vrije trap nog wel een kans. Doelman Daan Keupink van de Albergenaren was scherp en tikte de bal knap uit de hoek. Toen de bal vlak voor tijd op de stip ging kon De Tukkers de zege veilig stellen. Dit gebeurde niet, want de doelman van Losser keerde de penalty. De thuisploeg probeerde nog wat in de laatste minuten, maar zonder succes. De Tukkers boekte zo een terechte zege: 0-1.

Intro foto: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer