Prima overwinning dames ZC Losser op Trivia

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen een prima resultaat geboekt door het Groningse Trivia met 6-4 te verslaan. Hiermee werd een uitstekend vervolg gegeven aan de 4-6 overwinning van afgelopen week in Vriezenveen op VZ&PC. Losser keek al na een halve minuut spelen tegen een 0-1 stand aan, maar nam daarna wel het heft in handen.

De Losserse dames voerden de opdrachten van coach Rudie Damhuis goed uit, creëerden daardoor in de eerste periode 3 keer een man meer, maar de Groningse doelvrouwe was goed op dreef en het lukte Losser niet deze te passeren. Ook de Losserse doelvrouwe, Claudia Nijhuis was op dreef en kon met meerdere reddingen, onder andere het stoppen van een strafworp, de achterstand beperken.

In de 2e periode kwam Losser op gelijke hoogte, maar kon niet voorkomen dat de Groningsen weer op voorsprong kwamen. Uit een nieuwe overtalsituatie, nu wel fraai uitgespeeld, kon wederom de gelijkmaker worden gescoord. Losser was in het veld beter, het gevoel dat de wedstrijd in Lossers voordeel zou kantelen was aanwezig.

In de 3e periode was het toch Trivia dat wederom de leiding nam. Maar deze keer werd er vlot gelijkgemaakt, en   middels een strafworp in de laatste seconden van die 3e periode werd voor het eerst een voorsprong genomen door Losser. Trivia liet nog één keer van zich horen door de 4-4 te maken. Daarna kwamen de 5-4 en 6-4 in het middengedeelte van de laatste periode op het scorebord, en kon nu wel de wedstrijd goed naar het einde worden gespeeld.

Coach Rudi Damhuis was ondanks het missen van veel overtalsituaties tevreden over het spel. “We hebben de opdrachten goed uitgevoerd, en het lef om te schieten was er”. Het afronden van de man meer, slechts 2 treffers uit 8 mogelijkheden, zal waarschijnlijk in de komende 2 weken een speerpunt op de trainingen zijn. Losser staat nu met 3 gewonnen wedstrijden van de 4 gespeelde op een gedeelde 3e plaats. Volgende week is een vrij weekend, maar op 27 oktober staat de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer Thetis uit Bemmel op het programma.

Periodestanden: 0-1, 2-1, 2-2, 2-0. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 4 en Jasmin Oddo 2.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer