Sportlust Vroomshoop wint van BVV Borne en klimt naar de derde plaats

Na de uitstekende 4-1 overwinning van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Juventa ’12, moest de formatie van hoofdtrainer Job Lamberink deze zondag aantreden in Borne, dat het afgelopen seizoen promotie naar de 3e klasse misliep in de nacompetitie. Beide ploegen hadden uit de eerste vier wedstrijden van dit seizoen zes punten gepakt.

De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op, zonder dat er echte kansen gecreëerd werden. De organisatie van beide teams stond goed en het was voor beide voorhoedes lastig om tot echte kansen te komen. Na twintig minuten spelen was de eerste kans van de wedstrijd echter wel direct raak. Een voorzet van Coen Sickman werd bij de tweede paal goed terug gekopt door Allard Hankamp waarna Coen Kleinheerenbrink zijn lichaam goed gebruikte om de bal af te schermen voor Dennis Jozic die de 0-1 op het scorebord kon schieten.

Vervolgens brak er een periode aan waarin Borne de bal had, maar niet in staat was om door de organisatie van Sportlust heen te voetballen. Via lange ballen door het centrum werd geprobeerd om tot kansen te komen maar het centrale duo, bestaande uit Allard Hankamp en Thomas Spoor en de middenvelders daarvoor met Dinand Hankamp en Coen Sickman wisten dit meermaals onschadelijk te maken. Tien minuten voor rust was het zelfs Sportlust dat op een 0-2 voorsprong wist te komen. Niek Bruins wist met een uitstekende voorzet bijna Toon van Dam te bereiken, zijn voorzet werd weggekopt maar Tim Spoor kon de afgeslagen bal met een droge knal tegen de touwen te schieten.

Even werd gehoopt dat met deze voorsprong de kleedkamers opgezocht kon worden maar dit mocht helaas niet het geval zijn. In de blessuretijd werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht en nog ongelukkig van richting veranderd door een verdediger van Sportlust waardoor de spits van de gastheren doelman Daan Spoor kansloos liet door van dichtbij de aansluitingstreffer te produceren. Er werd gerust met een 1-2 voorsprong voor Sportlust.

De tweede helft was nog maar net begonnen en de laatste bezoekers hadden de koffie in de kantine vermoedelijk nog niet op of de gelijkmaker stond al op het scorebord. Opnieuw werd een voorzet van Borne onderweg licht getoucheerd waardoor de bal wederom bij de spits van Borne terecht kwam en opnieuw wist hij hier gebruik van te maken. Sportlust reageerde echter uitstekend op deze tegenslag; drie minuten na de gelijkmaker wist het wederom op voorsprong te komen. Dennis Jozic wist op de rand van ‘de zestien’ de bal zeer beheerst over de keeper in de verre hoek te krullen en daarmee zijn tweede van de middag te maken.

Deze voorsprong gaf opnieuw vertrouwen en de voorsprong werd binnen enkele minuten zelfs nog verdubbeld. Dinand Hankamp wist met een goede pass Simon Spoor te bereiken die vervolgens na een uitstekende solo alleen door dacht te kunnen op de doelman van Borne, ware het niet dat hij werd gehaakt; strafschop. Dit buitenkansje werd uitgepakt door Tim Spoor die daarmee de marge wederom op twee bracht. De rest van de 2e helft liet Sportlust de gastheren komen maar kwam het niet meer echt in gevaar. Enkele voorzetten van de zijkanten konden door Daan uit de lucht worden geplukt of de door de verdediging worden weggewerkt.

Tien minuten voor tijd werd de voorsprong zelfs nog uitgebouwd naar een verschil van drie. Invaller Sem Kosse wist een bal goed door te koppen op Tim Spoor die met een boogballetje de bal over de uitgekomen keeper kon lepelen en daarmee zijn derde van de middag te maken. In de slotminuten wist Borne via een zondagsschot nog iets terug te doen en daarmee kwam de einduitslag van 3-5 op het scorebord. Hiermee worden weer drie punten bijgeschreven en klimt het naar een gedeelde derde plaats.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer