SVZW krijgt bezoek van topploeg SC Genemuiden

Zaterdag speelt SVZW thuis in Wierden tegen Sc Genemuiden. Deze ploeg is een van de topfavorieten voor het kampioenschap in de hoofdklasse B. Sinds het seizoen 1996-1997 komt SC Genemuiden uit op hoofdklasse niveau. Ook kwam de club in die reeks van jaren 4 seizoenen uit in de topklasse. Met recht kan dus worden gesproken over een sterk voetbal bolwerk. Vorig seizoen eindigde SC Genemuiden als derde in de hoofdklasse B.

Voor het derde seizoen is Jan van Raalte de trainer coach van de 1e selectie. Aan het einde van het seizoen verlieten 4 spelers de club. Daar staat de komst van 4 nieuwelingen tegenover. Dat zijn: Daan Huiskamp van Spakenburg, Jan Hooiveld van Harkemase Boys, Jeremy Jonker van CSV Apeldoorn en Eser Elmali van ASV Dronten. Verder zijn veel bekende namen lid van de selectie. Voor SVZW is de meest bekende speler topscoorder Omar Kavak, die in seizoenen 2009 – 2011 totaal 22 keer wist te scoren voor SVZW. Ook dit seizoen is hij weer de productiefste aanvaller van SC Genemuiden. Maar ook Sijmon Eenkhoorn en Jan Hooiveld pikken regelmatig een doelpuntje mee. Gelet op de ambities van de bezoekers, zullen ze komen om te winnen in Wierden.

In de vorige thuiswedstrijd trad SVZW aan tegen SDC Putten. Het eerste half uur van de wedstrijd was SDCP duidelijke de betere van de twee. Een 0-2 achterstand stond er toen al op het scorebord. Maar SVZW toonde karakter en vocht zich terug in de wedstrijd. Door doelpunten van Yessin Maskoul en Frank Smit (foto) werd het uiteindelijk 2-2. Misschien had er nog wel iets meer ingezeten, maar voor het zelfde geld had SDCP ook nog een keer gescoord, en was deze wedstijd verloren gegaan. SVZW is dus nog op zoek naar de eerste overwinning in de hoofdklasse B.

Zaterdag j.l. ging SVZW op bezoek bij Berkum. Die wedstrijd ging met 3-0 verloren. Daarnaast moesten Deniz Sahbaz en Burak Basut (foto r.) gewisseld worden als gevolg van blessures. Het is maar afwachten of ze zaterdag weer beschikbaar zijn. Afgelopen week stond er een gesprek met Deniz Sahbaz op de site www.sportintwente.nl. Boven het artikel staat de volgende kop te lezen: “We moeten nog iets volwassener en slimmer worden in sommige situaties”. Een heel terechte opmerking.

Je moet heel goed opletten met wat je doet, want anders is de tegenstander je te slim af, en heb je weer een doelpunt tegen. Maar de staf en spelers werken er hard aan om te zorgen dat SVZW de benodigde punten gaat binnen halen. Het is een mooie uitdaging om de strijd aan te gaan met het sterke Sc Genemuiden. De wedstrijd begint om 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer