SVZW staat voor de lastige uitwedstrijd tegen Berkum

SVZW gaat zaterdag op bezoek bij Berkum in Zwolle. Een lastige opgave om punten te pakken tegen deze sterke tegenstander. Voor Berkum is SVZW geen onbekende tegenstander. In het verleden kwamen beide teams elkaar regelmatig tegen in de competitie. Berkum speelt al jaren op dit niveau. Soms een paar jaar op 1e klasse niveau, maar dan lukt het toch weer om te promoveren naar de hoofdklasse. Vorig seizoen kwam Berkum ook uit in de hoofdklasse B. Uiteindelijk kwam de club op plaats twee van de ranglijst terecht. Er is wel wat veranderd ten opzichte van vorig jaar. Na 2 jaar vertrok trainer Arno Hoekstra bij Berkum. Als zijn opvolger werd Raymond Schuurman aangesteld. Een bekende naam in het zaterdagvoetbal.

Hij kwam over van ASV Dronten. Ook de selectie van Berkum onderging de nodige wijzigingen in de afgelopen zomer. Acht spelers vertrokken uit de selectie. Daar staat de komst van 10 nieuwe spelers tegenover. Onder de nieuwelingen bevindt zich ook Rico Wolven, die in het verleden ook al voor SVZW heeft gespeeld. Jasper van der Stouw van WHC, Andrej Piljic van Dos’37 en Niek Telgen van ASV Dronten stonden afgelopen seizoen ook al tegenover SVZW in de 1e klasse. Maar er zijn twee spelers die al jaren bij Berkum voetballen. De gebroeders van Marc en Chris van der Meulen spelen respectievelijk al 14 en 17 in het zwart witte tenue van de Zwollenaren. De laatste twee competitiewedstrijden werden verloren door Berkum. Thuis van Sparta Nijkerk, en zaterdag op bezoek bij Staphorst. Berkum zal er zaterdag dus alles aan doen om in deze wedstrijd weer punten te pakken.

SVZW verloor zaterdag niet, maar speelde uiteindelijk gelijk tegen SDC Putten. Na een half uur spelen stond SVZW met 0-2 achter. Maar na dat half uur kwam SVZW beter in de wedstrijd en wist ook 2 keer te scoren. Een terecht gelijkspel, al waren er ook kansen om nog een derde goal te maken. Maar de eerlijk gebiedt te zeggen dat ook SDC Putten nog wat kansen kreeg om te scoren. SVZW wacht nog steeds op de eerste overwinning in de competitie. Een keer een driepunter telt harder aan.

Het spel wat SVZW zaterdag in de 2e helft liet zien is wel iets waar de selectie en staf verder mee kunnen. En zaterdag bleek ook weer dat je in de hoofdklasse direct scherp aan een wedstrijd moet beginnen, anders sta je achter voordat je het weet. De ziekenboeg stroomt langzamer hand weer wat leeg bij de selectie. Twee spelers, Tom Hegeman en Lars Scholten, zijn door knieblessures voorlopig nog wel uit de running.

Zaterdag gaat SVZW op bezoek bij een gemotiveerde tegenstander die vol voor de winst zal gaan. Berkum staat op de 11e plaats, 1 plek boven SVZW, en dat is een positie die ze bij deze club te laag vinden. Ook deze week zijn er weer kansen op punten voor SVZW, maar het zal een lastige opgave worden op Sportpark De Vegtlust in Zwolle. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer