Taekwondo Oude Luttikhuis succesvol tijdens International Masters NRW 2018

Zaterdag vond het eerste toernooi plaats van het seizoen 2018-2019. Met 7 deelnemers werd er aan dit eerste toernooi deelgenomen en dit vond plaats in Bielefeld in Duitsland. Voor dit internationale toernooi hadden zich ruim 350 sporters ingeschreven.

Stan Klein Nagelvoort uit Vriezenveen kwam uit in de klasse Junioren Heren A tot 68 Kg. Zijn eerste partij heeft Stan op overtuigende wijze met 26-9 weten te winnen, waarbij hij veel hoofdtreffers wist te maken. In zijn tweede wedstrijd zette hij deze lijn mooi door en wist de partij voortijdig te beëindigen door een puntenverschil(Point Gap) van 20 of meer. 33 – 13 was de uitslag. In de finale trof hij een stevige tegenstander. Hij stond op een moment met 11 – 5 voor, maar zijn tegenstander zette Stan fysiek erg onder druk, waardoor hij zijn eigen spel niet kon opleggen in deze wedstrijd. Gevolg was dat aan het eind van de wedstrijd de stand gelijk was, 22 – 22. Gevolg was dat de finale door een golden point beslist moest worden. Stan scoorde als eerste een punt op het lichaam van zijn tegenstander, met de winst als gevolg.

Jessie Vorderman uit Hengelo kwam uit in de klasse Cadetten Dames A tot 51 Kg. Ook Jessie won haar eerste partij zeer overtuigend, waarbij ook veel hoofdtreffers gemaakt werden, 29 – 11. In haar tweede partij trof ze een sterke tegenstander, maar Jessie controleerde de wedstrijd, welke ze uiteindelijk met 14 – 11 wist te winnen. In de finale wisten zij en haar tegenstadster een spannende pot neer te zetten, die gelijkwaardig opging. Jessie kwam voor te staan, maar werd desondanks wel onder druk gezet door haar tegenstandster. Ondanks dat wist ze de voorsprong te behouden en won met 9 – 7 deze finale.

Famke Kloosterman uit Hengelo kwam ook uit in de klasse Dames A plus 68Kg. Dit omdat in haar haar klasse geen tegenstanders waren. Na een achterstand in haar partij stond het na de eerste ronde gelijk. In de tweede ronde wist ze na een lange clinch een mooie hoofdtreffer te maken en liep daarna verder uit doordat haar tegenstandster fouten begon te maken. Winst met een stand van 19 – 7. Vervolgens zou ze in de finale tegen Isabeau moeten, maar omdat zij, wegens een blessure niet verder ging, heeft Famke een mooie eerste plaatst weten op te eisen.

Isabeau van Droffelaar uit Hengelo kwam uit in de klasse Junioren Dames A plus 68Kg. In haar eerste partij die zwaar was, trof ze een tegenstandster die veel druk zette. Na een achterstand in het begin, wist ze deze om te buigen naar winst. 17 – 13. In de tweede partij kwam Isabeau snel voor, maar was wel duidelijk dat ze last had van een liesblessure. Ze heeft de partij gecontroleerd uitgespeeld en gewonnen met 6 – 0. Daarna heeft ze besloten, wegens de blessure, niet verder te vechten in dit toernooi. Desalniettemin een mooie zilveren plak voor Isabeau.

Niek Klein Nagelvoort uit Vriezenveen kwam uit in de klasse Cadetten Heren A tot 45 Kg. Niek zat in een grote poule en zijn eerste partij was meteen erg zwaar. Toch wist hij deze met een stand van 19 – 14 af te sluiten. Daarna wist hij ook zijn tweede partij winnend af te sluiten met 8-3. De halve finale heeft hij nipt verloren met 14 – 16 en daarmee behaalde hij toch een mooie en verdiende derde plaats.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer