TVC’28 na winst trotse koploper

In de openingsfase van de wedstrijd probeerde TVC’28 de tegenstander, FC Winterswijk, niet te laten opbouwen door heel vroeg druk te zetten. Het goed combinerende FC Winterswijk speelde zich makkelijk onder de druk uit en al in de 6e minuut werd het 0-1 door Len Redeker. FC Winterswijk was beweeglijker en speelde agressiever dan TVC’28, dat in deze fase nog zoekende was en na 11 minuten kon Job Harmsen de stand op 0-2 zetten nadat hij met een mooie steekpass was bediend.

TVC’28 leek nu wakker geschud en zette een tandje bij; duels werden nu wel gewonnen en na één van de balveroveringen volgde een dieptepass op Stef Roelofs die de bal van links laag en strak voorgaf waarna Mauro de “Anschlusstreffer” kon binnen tikken. Hierna voerde FC Winterswijk de druk weer op zonder echt gevaarlijk te worden.

Nadat Stefan Huiskes, na een afgeslagen aanval, de bal bij Stef Roelofs in de voeten speelde, kon hij met de bal vanaf de middenlijn het strafschopgebied van de tegenstander binnen sprinten. Zijn voorzet werd door een verdediger in het doel gelopen en de stand was weer gelijk.

Nog voor de rust wist TVC’28 op voorsprong te komen; een vlotte combinatie tussen Mauro Plegt en Tom Koelman op het middenveld werd gevolgd door een diepe pass op Stef Roelofs, die de bal hard door het midden binnen schoot: 3-2. Hiermee werd een 0-2 achterstand in een klein half uur omgebogen in een 3-2 voorsprong.

In de tweede helft viel er weinig te genieten; FC Winterswijk had het meeste balbezit, zonder gevaarlijk te worden. TVC’28 beperkte zich tot verdedigen en probeerde er snel uit te komen, maar dat lukte amper. In het laatste kwartier werd TVC’28 wel gevaarlijk met enkele counters. Eerst werd nog een halve omhaal van Mauro Plegt door keeper Niels Janssen uit de kruising getikt, maar even later werd de 4-2 eindstand bereikt doordat een voorzet van Jeffrey Huizinga door een verdediger in eigen doel werd gegleden. Met deze overwinning viert TVC’28, na 3 speelrondes, zijn rentree in de 1e klasse met de koppositie.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen WAVV uit Wageningen op het programma.

Foto’s: Paul Snijders

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer