Verlies Vroomshoopse Boys thuis tegen DOS Kampen

Vroomshoopse Boys speelde zaterdagmiddag in de 2e klasse H thuis tegen DOS Kampen. De 4e thuisontmoeting tussen beide clubs in de geschiedenis, die begon in 1976 eindstand 2-3 en doelpuntmakers Libbe van Borsumwaalkes en Wim de Wit. De laatste wedstrijd in 2015 eindigde in 2-1 (Ernst Jan Heideman en Thomas Smedema). De Kamperclub opgericht in 1926 wil niets liever dan volgend jaar in de eerste klasse spelen samen met Go Ahead Kampen en KHC.

Het afgelopen seizoen eindigde Dos Kampen als 3e in de 2e klasse en zij stonden tot vandaag na 4 wedstrijden ongeslagen aan kop. Vorig seizoen strandde Dos Kampen in de eerste ronde van de nacompetitie in de strijd om promotie naar de 1e klasse. Een nagenoeg fitte Vroomshoopse selectie onder leiding van Carlo Meppelink is er alles aangelegen om de aansluiting met de kop te houden en vandaag is de uitgelezen mogelijkheid om het verschil met de koploper terug te brengen naar 2 punten.

De eerste helft kenmerkte zich met wat stevige duels van beide zijden en die vanaf de eerste minuut al in kansen resulteerde voor Vroomshoop via Leon Dogger, die net naast schiet, de 3e minuut een volley op de goal van Rutger Schrijver en in de 7e minuut een schot van Jelle Drees die net naast ging. Verder compact verdedigen van Dos Kampen kon niet voorkomen dat de thuisclub in de 8e minuut op de paal schoot en in de 12e minuut opnieuw een volley die tot doeltrap werd verwerkt door Kampen.

In de 14e minuut kwam DOS Kampen voor de 1e keer in de 16 meter van Vroomshoopse Boys en scoorde gelijk de openingstreffer door Raymon Beuling. Diverse kansjes voor Vroomshoop zorgden niet voor de aansluitingstreffer. Het veldoverwicht liep iets terug maar weerhield er de thuisclub niet van om te proberen te scoren en de stand gelijk te trekken. Het bleef echter bij een paar halve kansen.

De tweede helft begon direct met een 100% kans voor DOS Kampen maar deze werd niet benut door Robin Horstman. In de 51e minuut werd er een overtreding gezien door scheidsrechter Nijmeijer en de penalty die er op volgde wordt goed ingeschoten door Allan Bakker. In de 66e minuut kreeg DOS Kampen nog een kans, maar die werd gepareerd door keeper Kok die vandaag ook weer een prima wedstrijd speelde. Via verschillende vrije trappen en spelhervattingen kreeg Vroomshoopse Boys nog kansen die er uiteindelijk niet in gingen waardoor de eindstand op 0-2 bleef staan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer